- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nadal“ je prošlost – Đokoviću sledi „vidoviti“ Holanđanin: „Protiv Novaka sam bio prestrašen“

© AFP 2023 / SANDER KONINGTalon Grikspor
Talon Grikspor - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković je nekako arhivirao Tomasa Mahača, a u drugom kolu turnira u Dubaiju igraće protiv Holanđanina Talona Grikspora (najranije od 16 časova). Inače, on igra najbolji tenis u životu pošto mu je sadašnji ranking (40. pozicija na ATP listi) ujedno i najveći u karijeri. Jednom izjavom kao da je najavio ovakav meč protiv Đokovića.
U ranijem intervjuu govorio je o snazi najboljih igrača na svetu. I rekao kako Rafael Nadal i Novak Đoković mogu u jednom danu da odigraju loš tenis, ali i da pobede bilo koga uprkos svemu. Kao što se desilo Noletu protiv Mahača. Ali, da onda tako dobiju šansu da budu bolji narednog dana.
Kao što će Novak imati šansu protiv Grikspora.
„Rafa i Novak i kada imaju svoj najgori dan opet pobede skoro bilo koga. A, onda dobiju šansu da budu bolji narednog dana. Najveća razlika između njih i ostalih je što im je taj osnovni nivo jako visok. Bez obzira na to kako se osećaju ili šta rade, nivo im nikada ne pada ispod toga. Svako može da udara forhend i servis. Oni najbolji su podigli igru na novi nivo i mentalno i fizički“, rekao je Grikspor jednom prilikom.
Holanđanin ima 26 godina, visok je 188 centimetara, desnoruk je i udara dvoručni bekhend. Na Gren slemovima nije pravio neke veće uspehe, najdalje je dogurao na Australijan openu do treće runde. Inače, Grikspor ima dvojicu braće, koji su blizanci. Skot i Kevin su se takođe bavili profesionalnim tenisom, ali nisu dogurali ovako dobro kao Talon.
Grikspor se pokazao kao „Kralj čelendžera“, samo ih je 2021. godine osvojio sedam, ali sada ga čeka izazov na najvećem mogućem nivou.

„Volim da igram protiv tako dobrih igrača. Igram tenis da bih se izmerio sa onim najboljim na svetu. Najviše volim da igram protiv igrača koji su na nivou Rafe, Novaka i Rodžera. Oni su legende našeg sporta. Naravno da želim da budem na terenu sa njima“, rekao je Grikspor.

Grikspor je već imao priliku da igra protiv Đokovićai to na US Openu 2021. godine i nije se baš najbolje proveo.
„Da budem iskren, kada sam igrao protiv Novaka nisam osetio leptiriće u stomaku. Bio sam prestrašen. Naterao me je da se tako osetim. Kao da je bio na nekoj misiji. Igrao je za Zlatni slem. Nije mi dao nikakve poene. Kada dođete na stadion, kada čujete kako vas dozivaju navijači, to ne može da se opiše. Možete to da osetite samo kada igrate protiv igrača kao što je Novak. Tako da - to je lepo“, konstatovao je Grikspor.
Grikspor je do novog sudara protiv Novaka Đokovića stigao tako što je nadigrao Konstanta Lestijena u prvom kolu sa 2:1 - 6:4, 3:6, 6:2 posle dva sata igre.
Igra tenis života, leži mu betonska podloga, pa će Novak opet morati da bude na oprezu. Nije nemoguće da Grikspor odigra meč života protiv Srbina kao što je to uradio Mahač.
Novak je svima ogromna motivacija. Videli smo to mnogo puta do sada.
Direktan prenos meča osmine finala u Dubaiju između Novaka Đokovića i Holanđanina Grikspora možete da pratite na Sputnjik Sportu od 16 časova.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Idealan scenario za Đokovića – Španac opet odustao od turnira: „Nisam u stanju da igram“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Đoković iznenađen i rivalom i sobom: „Dobro koristim maštu, ali nisam mogao ni da zamislim“
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Nadal doneo iznenađujuću odluku za kraj neverovatnog niza – Đokovićeva želja je pod znakom pitanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala