- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal doneo iznenađujuću odluku za kraj neverovatnog niza – Đokovićeva želja je pod znakom pitanja

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena, objavio je da neće igrati na predstojećem američkom turniru Indijan Vels, što ostavlja ozbiljne posledice za njegovo rangiranje na ATP listi i naredni Gren slem turnir – Rolan Garos.
Nadal je prethodno objavio da neće igrati na egzibicionom meču u Las Vegasu, što je stavilo sumnju nad potencijalno učešće u Indijan Velsu.
Nadal je otklonio dileme i odlučio je da se povuče sa turnira gde je bio finalista prošle godine, ostaće i bez 600 poena, što sa sobom nosi i veće posledice.
Španac će posle 18 godina provedenih među deset najboljih tenisera sveta ispasti iz tog društva, što može da utiče i na naredni Rolan Garos.
Ukoliko se Nadal nađe na pozicijama između 13. i 24. na ATP listi, moguće je da se sastane sa Novakom Đokovićem već četvrtom kolu, što nije nešto čemu se srpski teniser nadao.
„Finale u Parizu“, odgovorio je Đoković nedavno na pitanje gde i kada želi da se dogodi jubilarni 60. duel sa najvećim rivalom.
Kako sada stvari stoje, ako Nadal uopšte bude bio u stanju da nastupi, njihov susret bi mogao da se desi mnogo, mnogo ranije.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Novak ima jednu želju za konačni obračun /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala