- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šokantno priznanje u Bundestagu: Bundesver ne može da zaštiti Nemačku

© Flickr / Frank HaaseRajhstag, sedište Bundestaga, Nemačka
Rajhstag, sedište Bundestaga, Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Bundesver je nesposoban da zaštiti Nemačku u slučaju uvođenja ratnog stanja, jer ima slabu materijalnu bazu i nedovoljan broj personala, priznao je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus na kongresu frakcije Socijaldemokratske partije Nemačke u Bundestagu.
„Nemamo oružane snage koje su odbrambeno sposobne, odnosno, koje mogu da zaštite od ofanzivnog, žestokog rata“, saopštio je on.
Prema njegovim rečima, Nemačka mora da uloži više sredstava u modernizaciju vojske, jer zemlja ima obaveze, uključujući i prema drugim članicama NATO.

„Moramo da popunimo praznine koje su nastale u poslednjih 30 godina“, rekao je ministar.

Među nedostacima u Bundesveru, Pistorijus je nabrojao nedostatak osoblja, tehnike i oružja koje nakon slanja Ukrajini treba popuniti.

„Koliko god to nekima zvučalo cinično, nemačko oružje sada spasava živote u Ukrajini“, dodao je on.

Prethodno je nemački ministar najavio da će Berlin sledećeg meseca isporučiti Ukrajini još dva sistema protivvazdušne odbrane „Iris T“.
Nemačke vlasti ranije su saopštile da će Ukrajini isporučiti 14 tenkova „leopard 2“, te da će drugim zemljama dati dozvolu da Kijevu predaju nemačke tenkove iz svojih zaliha. Prema rečima nemačkog ministra odbrane, tenkovi „leopard 2“ biće poslati u Ukrajinu „do kraja marta“.
Ceremonija polaganja venaca za Grob neznanog vojnika i spomen-ploču Grad-heroj Lenjingrad povodom 77. godišnjice probijanja blokade Lenjingrada u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Prelomna vest: Upravo se poništava borba protiv zla - nemački tenkovi treći put kreću na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala