- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poslednje upozorenje Amerikanca: „Morate mnogo više da ga cenite“

© AP Photo / Andy Clayton-KingNikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA
Nikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Trener Denvera Majkl Meloun istakao je da javnost mora više da ceni sve što radi Nikola Jokić i da ga je najviše impresionirala njegova skromnost.
Košarkaši Denvera pobedili su Hjuston sa 133:122, a Nikola Jokić je predvodio ekipu sa 14 poena, 11 skokova i deset asistencija, i tako stigao do jubilarnog 100. tripl-dabla od kada igra u NBA ligi.
Somborac je tek šesti igrač u istoriji, posle Rasela Vestbruka (198), Oskara Robertsona (181), Medžika Džonsona (138), Džejsona Kida (107) i Lebrona Džejmsa (106), koji je prešao brojku od 100 tipl-dablova u karijeri.
Njegov trener Meloun kaže da niko ne sme da ga uzme zdravo za gotovo.

„Dugo sam u ovom poslu i znam koliko stvari brzo mogu da se promene, zato moramo da cenimo sve što radi. To što se spominje u kontekstu svih ovih istorijskih dostignuća, samo nas podseća koliko smo blagoslovleni što imamo tipa poput Nikole, koji je toliko talentovan, koji je postigao sve te stvari na parketu. Najimpresivnije kod njega je koliko je skroman. Upravo sam mu dao loptu za uspomenu na jubilej i mislim da ga je bilo sramota. Ne želi da bude u centru pažnje", izjavio je Meloun.

Nikola Jokić ove sezone bleži 24,8 poena, 11,7 skokova i 10 asistencija i mogao bi da postane tek treći igrač i prvi centar u istoriji s tripl-dabl prosekom u sezoni.
Njegov Denver dominira u Zapadnoj konferenciji, a Srbin je favorit za treću uzastopnu MVP nagradu, što su dosad u istoriji osvojila samo tri košarkaša.
Na pitanja o jubilarnom tripl-dablu odgovorio je smireno i ravnodušno.
„Šta mi znači 100 tripl-dablova? Kada igrate za statistiku, lako je... Čuo sam, to je istina“, našalio se Srbin zbog optužbi da „nabija statistiku“.
„Cenim kako smo igrali. To je ono što ja cenim. Dostignuća, nagrade, ugovori ili štagod, ne želim da kažem da to prirodno dolazi, ali to se ne juri. Lepo je, zaista. Mislim da će to najbolje biti kad završiš karijeru i pogledaš iza sebe šta si ostvario“, zaključio je Nikola Jokić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Jokić upisao 100. tripl-dabl pa objasnio Amerikancima: „Lako je kad igraš za statistiku“
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Šta se kuva u Americi – i kako to može da utiče na Srbiju
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Ne zna Amerika kako je Jokić odrastao...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala