- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus spasao pet meč lopti pa pobedio – čudesan preokret Rubljova u Dubaiju

© AP PhotoAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, uspeo je posle velikog preokreta da savlada Alehandra Davidoviča Fokinu rezultatom 1:6, 7:6, 7:6. Rus je bio na ivici poraza u drugom setu, ali je u taj-brejk spasao čak pet meč lopti i na kraju oebzbedio četvrtfinale turnira koji je osvojio prošle godine.
Videlo se još na meču protiv Filipa Krajinovića u prvom kolu da Andrej Rubljov pokazuje velike padove u igri i da ne uspeva da održi konstantnost u meču, što je skupo pokušao da kazni Alehandro Davidovič Fokina.
Sve je išlo na vodenicu španskog tenisera, dominirao je u prvom setu i ruskom teniseru nije dao ni na trenutak da se ponada da može da ga poljulja. Dok je Fokina ređao brejkove, Rubljov nije uspeo da se izbori ni za brejk loptu tokom celog seta.
Samo jedan gem i to uz veliku muku upisao je Rus koji je morao da se probudi u drugom setu. Upravo je to i učinio, ali Španac nije stao, igrao je sve bolje i bolje, a publika je u tim trenucima mogla da uživa u izuzetnom tenisu.
Set je protekao bez brejka, pa se tako otišlo u taj-brejk gde se igra ruskog tenisera u prvom delu ponovo raspala. Fokina je stigao do 4:0, a onda i do velikih 6:1 odnosno pet meč lopti.
Tada se u poslednjim trenucima trgao Rus koji je uspeo ne samo da spasi sve te meč lopte, već i stigne do velikog preokreta.
Andrej je osvojio sedam vezanih poena, a onda nastavio sa odličnom igrom i u trećem odlučujućem setu.
Moglo je sve da bude gotovo već u petom gemu kada je Rus stigao do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi pa je drama nastavljena. Fokina tokom celog seta nije imao brejk loptu pa je ruski teniser delovao za nijansu sigurnije.
Ponovo je morao da odluči taj-brejk koji umalo da donese novo čudo. Rubljov je ovoga puta bio teniser sa pet vezanih meč lopti, a Fokina je uspeo da spase dve. Izdržao je ruski teniser upornog Španca i sprečio senzaciju odnosno ranu eliminaciju šampiona turnira.
U borbi za polufinale Andrej se sastaje protiv Botika Van de Zandšulpa.
Talon Grikspor - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
„Nadal“ je prošlost – Đokoviću sledi „vidoviti“ Holanđanin: „Protiv Novaka sam bio prestrašen“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Idealan scenario za Đokovića – Španac opet odustao od turnira: „Nisam u stanju da igram“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala