- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanovićev potop u Akapulku, Lajović odličan u Čileu, trijumf Đerea

© AP Photo / Hiro KomaeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan je na startu turnira u Akapulku, iako je imao prednost od jednog seta protiv Kanađanina Denisa Šapovalova - 2:1 (6:7, 6:0, 7:5). Za razliku od njega trijumfalno je takmičenje u čileanskom Santjagu startovao Dušan Lajović, pobedom nad Kamilom Ugom Karabelijem od 6:1, 6:3, a uspešan je bio i Laslo Đere.
Meč Kecmanovića i Šapovalova je trajao nešto više od dva sata, a počeo je tako što je drugi teniser Srbije već na startu izgubio svoj servis (3:0). Činilo se da će i set, jer je Kanađanin servirao pri rezultatu 5:3, ali je Kecmanović uz dva brejka stigao do vođstva od 6:5.
Trebalo je da Kecmanović odservira za pobedu u prvom setu, ali je dozvilio da meč ode u taj-brejk u kome je Srbin ipak uspeo da slavi. I to posle fantastičnog poena.
Umesto da na krilima sjajne igre u finišu prvog seta pruži bolji otpor u drugom, Kecmanović se potpuno raspao i izgubio ga sa nulom.
Treći set je Šapovalov ponovo otvorio brejkom, da bi pri rezultatu 5:4 za njega Kanađanin izgubio svoj servis i vratio dramu u sam meč. Mirisalo je sve na situaciju iz finiša prvog seta, s tim da je Šapovalov u sledećem gemu iskoristio treću brejk šansu za 6:5, zatim i drugu meč loptu za trijumf.
Rival Kanađaninu u narednoj rundi biće Amerikanac Tejlor Fric, a Kecmanović, s druge strane, nastavlja sa oscilacijama. Posle finala Dalasa pre dve nedelje, sada je odmah eliminisan.
Za razliku od njega, solidnu formu je potvrdio Lajović, kao 75. teniser sveta savladao je 122. Kamila Uga Karabelija iz Argentine, kvalifikanta sa 6:1, 6:3 za svega 73 minuta igre i u sledećem kolu će igrati protiv još jednog Gaučosa, Huana Manuela Serundola.
Laslo Đere je takođe uspešno odradio posao. On je u šesnaestini finala Čilea nadigrao Žoaa Souzu sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2 posle samo sat i 18 minuta igre.
Đereov protivnik u osmini finala biće Italijan Rikardo Bonadio koji je nadigrao Danijela Galana sa 2:0.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Amerikanac nikada neće priznati da je Novak najbolji: „Stvari su komplikovane za Đokovića“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Đoković je dobio dve informacije – termin za premijeru i rivala za četvrtfinale
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Rus upropastio rođendan Srbinu – Andrej „zavarao“ Filipa pa mu naneo šesti poraz u sezoni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala