- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Filip Krajinović - Sputnik Srbija

Rus upropastio rođendan Srbinu – Andrej „zavarao“ Filipa pa mu naneo šesti poraz u sezoni

Pratite nas
Filip Krajinović, srpski teniser, eliminisan je na startu turnira u Dubaiju od Andreja Rubljova, ruskog tenisera koji je slavio rezultatom 7:5, 6:2. Delovalo je da će srpski teniser na svoj 31. rođendan zabeležiti veliku pobedu, ali je Rus na vreme „upalio“ motore i upropastio mu rođendanski poklon, odnosno naneo šesti poraz od početka sezone.
Znao je Filip Krajinović da u ovom meču mora da pruži sto odsto sebe i to je i radio od samog starta. Srpski teniser počeo je agreisvno, ofanzivno i hrabro, a taj stil ne samo da mu je doneo samopouzdanje već ga je „pogurao“ i do brejka.
Na drugoj strani Rubljov je igrao potpuno nekontrolisano što je Filip svakog trenutka koristio i pri rezultatu 5:2 delovalo je da ima set u svojim rukama. U osmom gemu nije hteo da troši snagu i lako ga je prepustio Rubljovu, a onda je došao trenutak da servira za set.
U najgorem momentu Filip je prilikom servisa nagazio liniju i do tog momenta kao da je psihički potpuno pao. Rusa je to trglo i probudilo i Filip je postao nemoćan. Andrej je krenuo da šalje rafale i uspeo da vrati brejk, a potom Krajinoviću još jednom oduzme servis za vođstvo u setovima.
Nije srpski teniser hteo da odustane i sa velikom željom zakoračio je u drugi set. Sjajno je odigrao prvi gem, da bi u trećem njemu pripao možda najlepši poen na meču. Međutim, u tim trenucima Filip nije imao šanse jer je neverovatno jake udarce slao Rubljov.
Ruski teniser napravio je i drugi brejk čime je verovatno i stavio tačku na meč. Do kraja drugog seta održao je odličan tempo, smanjio je greške i nastavio da drži konce u svojim rukama.
Sa druge strane srpski teniser odigrao je možda i najbolji meč od početka sezone, pa i u proteklih nekoliko meseci uprkos tome što je poražen. Filip je pokazao veliku želju, udarao je fantastičan bekhend i napadao iz sve snage čime je u prvom setu zadao opasnu glavobolju protivniku.
Moraće srpski teniser da radi na tome kako da održi tempo sa kojim ulazi u meč, ali ovaj poraz definitivno ima i dobru stranu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Đoković je dobio dve informacije – termin za premijeru i rivala za četvrtfinale
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
17:41 27.02.2023
5:7, 2:6 – Krajinović eliminisan u Dubaiju
Filip je odigrao dobar gem, ali je usledio novi odličan gem Rubljova koji je obezbedio plasman u drugo kolo turnira u Dubaiju.
17:33 27.02.2023
5:7, 1:5 – Andrej crta po terenu
Kontrola, sigurnost, samopouzdanje, svi potrebni segmenti su na strani ruskog tenisera. Srpski teniser sada greši sve ono šta je pogađao u prvom setu i deluje sve manje motivisano.
17:30 27.02.2023
5:7, 1:4 – Novi brejk za Rubljova
Morao je Krajinović da se namuči za jer je je Rubljov gotovo krao svaki poen koji je iz defanzive pretvarao u ofanzivu. Nervozan je srpski teniser i posle nekontrolisanog udarca loptice u aut Rus je dobio novu brejk loptu.
Promašio je Filip prvi servis, a na drugi standardno agresivno napada Andrej koji dolazi do drugog brejka u drugom setu i čini se rešava ovaj meč.
17:24 27.02.2023
5:7, 1:3 – Potvrda brejka
Sedmi as upisuje Rubljov, a zatim nastavlja da brutalnim rafalima napada Krajinovića. Napravio je Rus i prvu duplu servis grešku, ali se odmah ispravio i potvrdio brejk.
17:21 27.02.2023
5:7, 1:2 – Brejk za ruskog tenisera
Pametno Andrej koristi svaki slabiji Filipov servis i pokušava da mu u ranoj fazi seta napravi problem. Stigao je Rus već do brejk lopte, ali je srpski teniser spasava posle odlične reakcije bekhendom.
Fantastičan poen odigrao je Krajinović i posle surove razmene uspeo da dođe do gem lopte posle čega je povikao glasno „Ajmo bre“.
Ne dozvoljava Andrej tako lako, raspucao je po forhendu i doneo novo izjednačenje, a onda je došao i do prilike za brejk. Koristi je Rubljov.
17:13 27.02.2023
5:7, 1:1 – Izjednačenje
Rubljov je ovoga puta mnogo opreznije počeo set od prethodnog. Dobro servira i sada Krajinoviću ne dozvoljava da napadne. Sa nulom ruski teniser stiže do izjednačenja.
17:12 27.02.2023
5:7, 1:0 – Filip se budi
Srpski teniser dobro je otvorio prvi set. Vezao je dva poena, ali je onda usledila i njegova drug dupla servis greška.
Dobro je odreagovao na mreži Filip iako je agresivno napao Rus, a onda je novim odličnim prvim servisom poveo u drugom setu.
17:06 27.02.2023
5:7 – Rubljov vodi!
Asom otvra gem Rus, ali konačno posle dugo vremena usledio je fantastičan ritern Krajinovića koji šalje forhend paralelu.
A onda najlepši poen na meču osvaja srpski teniser! Krajinović je vratio dve nestvrarne loptice, a onda šalje bekhend iza Andreja.
Kada je delovalo da sve kreće kako treba ponovo, Filip je ponovo pogrešio. Ruski teniser spasava se novim asom koji mu donosi set loptu. I još jednim je koristi.
17:01 27.02.2023
5:6 – Rus napravio novi brejk
Osvaja Filip poen na drugi servis, ali onda u narednom poenu zakucava lopticu u mrežu. Krajinovićevu ulogu preuzeo je Andrej koji sada mnogo agresivnije napada, a srpski teniser u tome mu pomaže jer ne pogađa prvi servis.
Rus stiže do dve brejk lopte! Srpski teniser prvu spasava asom, ali drugu ne uspeva posle strašnog bekhenda ruskog tenisera.
16:57 27.02.2023
5:5 – Izjednačenje!
Sada Krajinović ne kontroliše udarce i igra poptuno drugačiji tenis od onog koji je prikazivao tokom većeg dela seta. Rubljov stiže do trećeg uzastopnog gema i izjednačenja.
16:54 27.02.2023
5:4 – Krajinović isputio brejk
Andrej je dobro odgovorio na Filipov prvi servis, ali odmah uzvraća srpski teniser. Međutim, u nezgodnom trenutku došlo je do duple servis greške koja je potpuno izbacila iz takta srpskog tenisera.
Rubljov je stigao do dve brejk lopte i odmah koristi prvu! Sve se poremetilo posle Filipovog „fut folta“ odnosno gaženja linije prilikom servisa. Srpski teniser srušio je u jednom gemu celu igru prvog seta.
16:50 27.02.2023
5:3 – Filip servira za set
U nešto sporijem ritmu je srpski teniser odigrao ovaj gem, a Andrej je za nijansu bio bolji na servisu.
Kao da je Filip želeo da ostavi snage za naredni gem u kojem servira za set.
16:47 27.02.2023
5:2 – Krajinović na gem do seta
Ono što malo obeshrabruje je što Krajinović i dalje traži poene na svoj drugi servis koji Andrej odlično čita. Sa druge strane, kada pogodi prvi srpski teniser odlično gradi poen.
Ofanzivno igra Krajinović i ne posustaje sa tom taktikom, a Rubljov ponovo greši. Duboko u teren ulazi projektil iz forhenda kojim Srbin stiže do gem lopte, a onda i do gema.
16:43 27.02.2023
4:2 – Andrej smanjuje, ali Filip ne prestaje da napada
Nova duža razmena prekinuta je greškom srpskom tenisera, ali u narednom poenu se Krajinović ispravio agresivnim riternom koji forsira od početka meča. Ruski teniser pogađa samo 40 odsto prvog servisa i tako ostavlja prostor Filipu.
Ponovo je Srbin pretio i bio hrabar, ali Rubljov smanjuje razliku.
16:38 27.02.2023
4:1 – Dobar gem za Filipa
I dalje Rubljov nije dovoljno precizan. U velikoj meri nekontrolisano šalje loptice u aut. Ono što na drugoj strani muči Krajinovića je loš drugi servis na koji jedva osvaja poene. Rubljovu je to dalo samopouzdanja i uspeo je da stigne do izjednačenja.
Dobrim prvim servisom i potom forhendom, srpski teniser stigao je do gem lopte i koristi je!
16:33 27.02.2023
3:1 – Rubljov osvojio prvi gem
Bekhend srpskog tenisera je danas na visini zadatka. Ovim udarcem ruskom teniseru zadaje velike probleme. Rubljov je uspeo da se izvuče jer je Filip previše rizikovao, ali ono što je dobro je što srpski teniser napada!
16:29 27.02.2023
3:0 – Krajinović potvrđuje brejk
Pogađa Krajinović i prvi as na meču, a zatim u polje ulazi još jedan strašan servis.Posle gunđanja sebi u bradu Rubljov se razgoropadio forhendom i došao do prvog poena u ovom gemu.
Međutim, Filip nije posustao sa servisima i posle ubačenog prvog potvrđuje brejk.
16:26 27.02.2023
2:0 – Brejk!
Agresivan je Rubljov, iako rizikuje trenutno mu se to isplati jer svaka loptica ulazi duboko u teren. Nasamario je Krajinovića poslavši da ga prokliza na jednu stranu dok je on na suprotnu uputio lopticu.
Delovalo je da će sa dosta manje problema Ruboljv do gema, ali Filip šalje fantastičnu forhend paralelu za izjednačenje. Usledio je i neverovatan ritern bekhendom za brejk loptu, ali nažalost posle prelepe razmene prvi greši srpski teniser.
Dva puta uzastopno greši Rus i donosi novu šansu za brejk Krajinoviću koji je koristi posle nestvarnog riterna.
16:19 27.02.2023
1:0 – Krajinović se namučio
Prvi na servisu je bio Krajinović, a Srbin i Rus na startu su razmenili po poen. Nesigurnost se odmah primetila u Andrejevim udarcima, a Filip je iskoristio to kako bi došao do gem lopte.
Izazvao je Rusa na mrežu, ali Rubljov se odlično kreće i upisuje viner za opstanak u gemu. Došao je srpski teniser i do nove gem lopte, ali ponovo je njegovu nameru dobro pročitao protivnik.
Filipu je dugo trebalo, ali uspeo je da slomi otpor i upiše gem.
16:03 27.02.2023
Dobro došli!
Pratićemo srpsko-ruski okršaj Filipa Krajinovića i Andreja Rubljova u Dubaiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala