- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemanjini topovi odjekuju Španijom

© AP Photo / Jose BretonNemanja Gudelj
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj igra najbolju sezonu u dresu Sevilje otkako je stigao iz Kine, a već sada može da se pohvali kompilacijom sjajnih pogodaka sa distance.
Tri puta je momak rođen u Holandiji pogađao mrežu rivala ove sezone u Primeri i sva tri pogotka bila su spektakularna, sa ogromne daljine oko 30 metara.
Poslednji u nizu golova za TV špice postigao je u nedelju uveče u porazu Sevilje od Osasune na svom terenu (3:2). Sjajno je Nemanja raspalio po lopti, pa golman gostiju Aitor Fernandez nije imao šanse da odbrani.
Poraz kod kuće od Osasune ipak je ostavio gorak ukus u taboru Sevilje pa i kod Nemanje, koji nije zadovoljan.

„Moj gol ne vredi ništa ako izgubimo, najvažnije je da se što pre oporavimo od ovog šoka“, poručio je Gudelj.

Pre ove majstorije, srpski vezista je zatresao mrežu sa distance i protiv Betisa u gradskom derbiju odigranom u novembru prošle godine, kada je bilo nerešeno 1:1.
Na tom meču „žrtva“ mu je bio iskusni čileanski golman Klaudio Bravo.
Spektakularan pogodak, inače, prvenac u Primeri, Nemanja je postigao protiv Majorke 15. oktobra prošle godine, a zanimljivo da je tom prilikom „žrtva“ na golu bio reprezentativni kolega Predrag Rajković koji ništa nije mogao.
Pored ove tri lepotice, Gudelj ima još u koloni upisan i gol i u Ligi Evrope, u trijumfu Sevilje protiv PSV Ajndhovena pre dve nedelje od 3:0.
Reprezentativac Srbije se nalazi u fantastičnoj formi, nastupao je i na Mundijalu u Kataru, jedino što saigrači u klubu to ne prate maksimalno pa tim Horhea Sampaolija tavori u donjem delu tabele.
„Izgubili smo posle lošeg prvog poluvremena. U nastavku smo bili mnogo bolji, ali smo olako poklonili Osasuni dva gola i posle je bilo teško vratiti se. Osećali smo da možemo do pobede i tri boda, ali smo na kraju ostali razočarani. Ono što se desilo ne sme da se ponavlja, moramo da naučimo da budemo konstantni", poručio je Nemanja Gudelj.
Njegova forma svakako će obradovati i selektora Dragana Stojkovića Piksija pred start martovskih akcija i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. Ubojita „desnica“ će nam svakako biti potrebna.
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Srpska legenda u borbi sa vetrenjačama u Bugarskoj: „Nisam znao za bojkot – uz navijače do titule“
Kazemiro, Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Šest godina posta je gotovo – Mančester osvojio trofej „za slavu i čast“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala