- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušanova lavovska borba – Alkaras se namučio protiv Srbina

© AFP 2023Dušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, poražen je u četvrtfinalu turnira u Rio de Žaneiru od Karlosa Alkarasa, svetskog broja dva, rezultatom 6:4, 7:6 posle skoro dva sata velike borbe. Lajović je iznenadio Španca koji se suočava sa brejkovima i Dušanovom set loptom, ali srpski teniser nije mogao više od toga.
Mogao je Dušan Lajović prethodne noći da dođe do velike senzacije i u nekim trenucima delovao je da uopšte nije daleko od toga da preuzme kontrolu nad mečom.
Srpski teniser prvi je stigao kako do brejk lopti tako i do brejka u prvom setu, riternirao je fantastično, ali od petog gema nivo igre podigao je i Alkaras. Španac je uspeo da vrati brejk, a potom u desetom gemu i oduzme srpskom teniseru još jedan servis.
Lajović je nastavio da igra odlično, samo se mali pad osetio u ranoj fazi drugog seta, ali onda je pokazao lavovsku borbu. Vezao je nekoliko odličnih riterna, šetao je mladog Španca kao od šale i stigao do tri vezane brejk lopte.
Alkaras je uspeo nezgodnim servisima, a potom i svojim upečatljivim drop-šotovima da spase sve tri, ali uporni Lajović je izborio i četvrtu i konačno slomio Karlosov otpor u drugom setu.
U osmom gemu međutim, uspeo je da se vrati talentovani Španac i oduzme Dušanov servis, a onda meč postaje izuzetnog inteziteta! U jedanaestom gemu srpski teniser ponovo pravi brejk, da bi u narednom gemu imao i set loptu.
Međutim, Alkaras uspeva da ga zaustavi, uvodi set u taj brejk koji dobija sa nulom i obezbeđuje plasman u polufinale. Bilo je jasno da je Dušan potpuno potonuo posle propuštene set lopte, ali koliko god poraz boleo srpski teniser može da bude prezadovoljan jer je odigrao fantastičan meč.
Nema sumnje da će ovaj meč pozitivno uticati kako na Lajovićev rejking tako i na njegovo samopouzdanje jer je pokazao da apsolutno može da parira drugom teniseru sveta.
Za mesto u finalu Alkaras igra protiv Nikolasa Džarija, dok drugi polufinalni par čine Bernabe Zapata Miraljes i Kameron Nori.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Danil Medvedev, Beč - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Medvedev u briljantnoj seriji – na putu ka tituli ga čeka „neuništivi“ Britanac
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
„Apsurdno je da Novak ne ide u Ameriku“ – da li glas legende može da promeni odluku vlasti?
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Srpski derbi pripao Dušanu – stigla i nagrada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala