- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šerif je „uhapsio“ veliku srpsku trojku

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićPartizan i Šerif
Partizan i Šerif - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Partizan je žestoko razočarao pred armijom navijača, dozvolivši da ga iz Evrope eliminiše Šerif i to posle pobede u Kišinjevu (1:0) i vođstvu u Humskoj, da bi na kraju crno-beli završili na kolenima – 1:3. Ali, nije klub iz Tiraspolja očitao lekciju samo Partizanu, pre toga bio je dželat Crvenoj zvezdi i Vojvodini.
Svi oni koji prate srpski fudbal, odnosno Crvenu zvezdu, Partizan ili Vojvodinu na evropskoj pozornici, kompletirali su u četvrtak uveče utisak da je Šerif ubica“ srpskih klubova!
Nije uzalud i dalje aktuelni trener Partizana Gordan Petrić upozoravao da njegovi učenici moraju da urade nekoliko domaćih zadataka kako bi „overili“ Šerif i potvrdili onaj minimalni trijumf iz Kišinjeva pre osam dana.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Dok Evropa čeka, Argentina je doživela magiju /video/
Nažalost, to se nije dogodilo. Uvodni gol Kvinsija Meniga u revanšu šesnaestine finala Lige konferencija u Humskoj bio je sve od anemičnog Partizana, istog onog koji se mučio u Subotici protiv Spartaka (2:1) i koji je doživeo blamažu na svom terenu od Mladosti GAT (0:4).
Agonija je nastavljena novom fudbalskom lekcijom od Šerifa koji je zbog finansijskih problema rasprodao pola ekipe, u odnosu na onu čuvenu generaciju koja je raspršila Zvezdin san – zvan Liga šampiona.
Nije to davno bilo. Svi verovatno dobro pamte kada je žreb za plej-of Lige šampiona spojio Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb. Trljali su ruke na Marakani i u Zagrebu, priželjkujući dugo očekivani balkanski dvoboj i spektakl.
Ali, pojavio se „tamo neki“ Šerif. Pa, još iz Moldavije.
Uvodna utakmica na Marakani pokazala je da neće timu Dejana Stankovića biti lako da se domogne tog odlučujućeg stepenika, gde bi trebalo da stoji Dinamo Zagreb. I stajao je. „Modri“ su odradili posao, ali Zvezda nije...
Ugašena je u Tiraspolju od Šerifa, a dželat je bio Danilo Arboleda. Posle beogradskih 1:1, usledio je revanš i za taj jedan gol šampion Moldavije bio je bolji i prošao je u plej-of.
Bio je Šerif tad pred vratima raja, ali je ponovo bio unapred prežaljen i otpisan od mnogih. Ali, fudbal je nepredvidiv i zato je sam po sebi fenomen. Uverio se u to Dinamo. Izgubio je glatko u Tiraspolju 3:0, da bi u Zagrebu u meču bez golova Šerif otišao u Ligu šampiona.
I tamo je uspeo da napravi Šerif senzaciju i čudo koje će ostati upamćeno. Hrabri i otresiti fudbaleri moldavskog kluba su „projektilom“ Sebastijana Tila u 90. minutu šokirali Madrid i pobedili Real posle preokreta rezultatom 2:1.
Ipak, nije Šerif bio koban samo po dva najveća srpska kluba: Crvenu zvezdu i Partizan. Prva je pred njim stradala Vojvodina, koja je te 2013. godine imala velike ambicije i jurišala je na istorijski plasman u Ligu Evrope, ali... Na tom putu će joj se isprečiti Šerif iz Tiraspolja.
U Novom Sadu na stadionu „Karađorđe“ remizirali su 1:1 sa Moldavcima golom Petra Škuletića, dok je u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Šerif pobedio 2:1 i domogao se plej-ofa.
Nažalost, realnost srpskog fudbala je takva da dobija lekcije iz Moldavije i to od Šerifa koji je rasprodao sve one silne zvezde, a uprkos tome eliminisao je Partizan iz Evrope, ostavivši Srbiju bez predstavnika u Evropi.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
„Gde ćeš na ćelavog Srbina od dva metra“ – internet se usijao od komentara, a Dmitrović traži kaznu
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Barselona potonula u Mančesteru, Ajaksov Tadić u Berlinu, a Matićeva Roma eliminisala Salcburg
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala