- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Vidić nije ustuknuo pod pritiscima i hoće na čelo FSS

© Tanjug / Jadranka IlićNemanja Vidić
Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Legendarni fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić i zvanično je ušao u trku za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nakon što je predao kandidaturu. Nije nekadašnji reprezentativac Orlova želeo da čeka 27. februar i poslednji rok, već je to učinio tri dana ranije.
Tako je Dragan Džajić, kao kandidat Crvene zvezde, dobio oponenta u borbi za najudobniju i najvažniju fotelju u srpskom fudbalu.
Nemanja Vidić je u pratnji još jednog bivšeg reprezentativnog saigrača – Danka Lazovića, predao potrebnu dokumentaciju, kao i dokaz da ima podršku petorice delegata iz Skupštine FS Srbije, što je uslov za legitimnu kandidaturu.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
„Gde ćeš na ćelavog Srbina od dva metra“ – internet se usijao od komentara, a Dmitrović traži kaznu
Vidić je tako postao drugi kandidat, nakon što je pre nekoliko dana zvanično, ispred Regiona Zapadne Srbije, predložen Dragan Džajić, koji ima još i podršku Vojvodine, Beograda i Istočne Srbije.
Prethodnih dana se dosta pričalo i pisalo o tome da li će Vidić ostati istrajan u nameri da preda kandidaturu i upusti se u borbu protiv Dragana Džajića ili će možda pokušati da zajedno uđu u Savez, ali ništa od toga.
Vidić želi da bude predsednik, ništa više i ništa manje, a nedavno je poručio javnosti da su pritisci ogromni da se povuče iz predsedničke trke, što on nije učinio. Kao što nikada nije bežao ni na terenu, kao što je išao glavom gde mnogi ne bi smeli nogom, Vidić je ostao dosledan svojim principima.

„Uprkos pričama koje kruže, želim da istaknem da nisam odustao od kandidature i da imam potpise petorice delegata kao uslov za kandidaturu. Oni su me podržali još pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate, tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora“, istakao je Vidić nedavno u otvorenom pismu srpskim medijima.

Suma sumarum, Srbija trenutno ima dvojicu zvaničnih kandidata za predsednika FSS, a izbori u Kući fudbala u Staroj Pazovi zakazani su za 14. mart.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dragan Džajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SPORT
Dragan Džajić zvanično predložen za predsednika FSS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala