- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Uništićemo neonacizam do temelja, oteraćemo pretnju ako treba i do Poljske

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Za Rusiju je važno da do temelja uništi neonacizam u Ukrajini i da odgurne pretnju što dalje od svojih granica, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Ako neonacisti ne budu sklonjeni sa vlasti u Kijevu, oni bi u nekom momentu u budućnosti mogli da počnu da provociraju novi svetski sukob, upozorio je Medvedev.
„To se ne sme dozvoliti. Zato je toliko važno da se ostvare svi ciljevi specijalne vojne operacije. Da se granice pretnji po našu zemlju odgurnu što dalje, ako bude bilo potrebno – i do granica Poljske. Da se neonacizam uništi do temelja“, napisao je ruski zvaničnik na Telegramu.

Rusija će pobediti

On je poručio i da će Rusija pobediti u specijalnoj vojnoj operaciji.

„A šta dalje? Uslediće pregovori koji će, siguran sam, biti teški. pre svega zato što su formalni učesnici u pregovorima na strani našeg protivnika jedni, a stvarni šefovi – sasvim drugi. Za kijevski režim odluke neće donositi neki tamo Vladimir Zelenski, ako još bude živ, ili njegova banda. Odluku će doneti oni preko okeana u čijim su rukama isporuke oružja Kijevu i izdvajanje novca za održavanje onoga što je ostalo od ukrajinske ekonomije“, ocenio je Medvedev.

Govoreći o budućnosti Ukrajine, on je rekao da je sudbina onih koji nakon završetka specijalne operacije budu upravljali „ogriskom koji će ostati od Ukrajine“ nezavidna jer će nacionalisti nastaviti da ih kontrolišu.
Medvedev je pojasnio da ukrajinske vlasti „neće moći da priznaju rezultate specijalne operacije, a da ne rizikuju da budu pogubljeni istog dana“.

Vratićemo svoje teritorije

Po njegovim rečima, motivi glavnih neprijatelja Rusije su da maksimalno oslabe zemlju.
„Zato oni nisu zainteresovani za okončanje sukoba. Ali pre ili kasnije, po zakonima istorije, oni će to učiniti. Tada će se pojaviti neki sporazum. Naravno, bez temeljnih dogovora o stvarnim granicama ili o novom Helsinškom paktu koji osigurava bezbednost Evrope. Jednostavno nekakav sporazum“, ocenio je Medvedev.
Na kraju je poručio da će Rusija vratiti svoje teritorije i da će pouzdano zaštiti svoj narod koji je stradao tokom godina genocida i granatiranja.
„Svi želimo da se to desi što je pre moguće. I taj dan će doći. Naši vojnici godinu dana uspostavljaju red, mir i pravdu na našoj zemlji, štite naš narod i uništavaju korene neonacizma. Oni su heroji. Pomaže im cela zemlja, snabdevajući front svim neophodnim. Pobeda će biti ostvarena“, zaključio je ruski zvaničnik.
Činjenicu da Rusiju niko nije pobedio komentarisao je u emisiji Od četvrtka do četvrtka politikolog Aleksandar Pavić:
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
RUSIJA
Rusija će se braniti i nuklearnim oružjem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala