- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će se braniti i nuklearnim oružjem

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Ako SAD žele da pobede Rusiju, onda Moskva ima pravo da se brani svim sredstvima, uključujući i nuklearno oružje, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.
On je naveo reči predsednika Vladimira Putina koji je rekao da je „nemoguće pobediti Rusiju na bojnom polju“.
„Upravo sa ovim je povezano obustavljanje (za sada) START-3. Neka američka elita koja je izgubila vezu sa realnošću vidi šta je postigla. Pratimo i reakciju drugih nuklearnih država-članica NATO-a: Francuske i Britanije. Kada je pripreman sporazum između SAD i SSSR-a (Rusije) njihov nuklearni potencijal nije uključivan u ravnotežu nuklearnih bojevih glava i nosača, a davno je trebalo da se to učini“, napisao je on na Telegram kanalu.
Zamenik šefa Saveta bezbednosti je odluku o suspenziji učešća Rusije u START-3 nazvao „zrelom“. Prema njegovim rečima, Moskvu je na ovaj korak naterao „rat koji su objavile SAD i druge zemlje NATO“. Dok je američki establišment huškao protiv Rusije, snabdevao Ukrajinu oružjem, zalagao se za poraz Rusije, njeno ograničenje i uništenje, za Vašington je strateška bezbednost bila „skoro sveta krava“.
Pogledajte celo obraćanje Vladimira Putina sa prevodom na srpski:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala