- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan i Putin razgovarali o Ukrajini i situaciji posle zemljotresa

© POOL / Uđi u bazu fotografija„Odnosi Rusije i Turske se pozitivno razvijaju“: Počeo sastanak Putina i Erdogana u Sočiju
„Odnosi Rusije i Turske se pozitivno razvijaju“: Počeo sastanak Putina i Erdogana u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su telefonom a turski lider je potvrdio spremnost Ankare da doprinese obnavljanju pregovora u cilju rešavanja ukrajinske krize.
„Ističući da pravedni mir mora biti uspostavljen bez novih žrtava i razaranja, predsednik Erdogan je izrazio želju da dogovor postignut u Istanbulu bude obnovljen i da je spreman da doprinos tome“, saopštila je kancelarija turskog predsednika.
Kako se navodi u saopštenju kancelarije, lideri su razgovarali o situaciji u Ukrajini i nedavnom razornom zemljotresu na jugo-istoku Turske.
„Erdogan je zahvalio Putinu na solidarnosti koju je iskazao u vezi sa zemljotresom“, navodi se u saopštenju.
Kremlj je saopštio da su lideri razmenili mišljenja o Ukrajini u kontekstu principijelnih ocena koje je Putin izneo u obraćanju Federalnoj skupštini.
Pored toga, na dnevnom redu je bila i saradnja u sferi energetike – isporuke ruskih energenata i izgradnja nuklearke „Akuju“.
U saopštenju se još navodi da je Erdogan izrazio zahvalnost Putinu za pomoć koju je Rusija pružila u saniranju posledica zemljotresa.
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
RUSIJA
Putin skrenuo pažnju Erdoganu na licemerje vlasti u Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala