- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin skrenuo pažnju Erdoganu na licemerje vlasti u Kijevu

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštio je Kremlj.

"Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Nastavljena je razmena mišljenja o situaciji oko Ukrajine. Konkretno, o inicijativi turske strane - uzimajući u obzir nedavne kontakte u Ankari komesara Rusije i Ukrajine za ljudska prava, biće pokrenuto pitanje razmene zarobljenika, pre svega ranjenih", navodi se u saopštenju.

Predsednik Rusije skrenuo je pažnju turskom kolegi na destruktivnu politiku Kijeva, koja se oslanjala na intenziviranje borbi "uz podršku zapadnih sponzora koji povećavaju obim isporuka naoružanja i vojne opreme“.
Primer licemerne politike Kijeva bilo je odbijanje predloga o prekidu vatre za period pravoslavnog Božića, istakli su u Kremlju.
Šefovi država razmotrili su napredak u implementaciji sporazuma o žitu. Pored toga, predsednici su razgovarali o Siriji, a takođe su potvrdili nameru da razvijaju saradnju dve zemlje, uključujući i projekat gasnog čvorišta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala