- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika uvela nove sankcije protiv Rusije: Na udaru ministri, vojska, Zaporoška nuklearka, lider LNR

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMZgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Sjedinjene Države su proširile sankcije protiv Rusije, uvrstivši na sankcioni spisak 22 fizička i 83 pravna lica, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.
Kako je saopštilo američko Ministarstvo finansija, sankcije se uvode protiv proizvođača hiperzvučnih raketa "cirkon", niza kompanija "Rosatoma" za proizvodnju kompozitnih materijala.
Sankcije se uvode i protiv desetak ruskih finansijskih organizacija, među kojima su banke "Uralsib", "Zenit", Moskovska kreditna banka, MTS banka i druge.
Takođe, Ministarstvo trgovine je na crni spisak uvrstilo 66 ruskih kompanija zbog podrške ruskoj vojnoj industrije, kao i 10 organizacija iz Rusije, Kine, Kanada i drugih država. Proširen je i spisak skupocene robe koja je obuhvaćena sankcijama za 276 predmeta.
Na crnoj listi Ministarstva trgovine je i tehnološki park "Skolkovo" i kompanije povezane sa njim zbog pretnje nacionalnoj bezbednosti.
Stejt department je uveo sankcije protiv desetak guvernera ruskih regiona, kao i protiv vicepremijera ruske vlade Tatjane Golikove i devet ministara.
Sankcije su uvedene i protiv vršioca dužnosti lidera LNR Leonida Pasečnika.
Vizna ograničenja uvode se protiv 1.200 pripadnika ruske vojske.
Stejt department je saopštio da su sankcije uvedene i protiv Zaporoške nukelarke.
Takođe, američki predsednik Džozef Bajden objavio je saopštenje u kojem se navodi da Sjedinjene Države od 10. marta uvode carinu od 200 odsto na uvoz aluminijuma i proizvoda od aluminijuma iz Rusije.
Uvode se i dodatne tarife na čitav niz robe iz Rusije u visini od 2,8 milijardi dolara, navodi se u saopštenju američkog trgovinskog predstavnika Ketrin Taj.
Viktorijina kula u Vestminsteru u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
RUSIJA
London proširio antiruske sankcije: Na „crnoj listi“ lica povezana sa „Rosatomom“ i „Gaspromom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala