- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Ukrajina priprema invaziju na Pridnjestrovlje

© AP Photo / Andriy DubchakUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Ukrajina je pojačala pripreme za invaziju na Pridnjestrovlje, što predstavlja pretnju za ruske mirovne snage, ruske Oružane snage će na to adekvatno odreagovati, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Kijevski režim je pojačao pripreme za invaziju na Pridnjestrovsku Moldavsku Republiku. Kako je ranije saopšteno, ova akcija oružanih snaga Ukrajine biće izvedena kao odgovor na navodnu ofanzivu ruskih trupa sa teritorije Pridnjestrovlja“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo odbrane Rusije „trenutno beleži značajno koncentrisanje snaga i vojne tehnike ukrajinskih jedinica u blizini ukrajinsko-pridnjestrovske granice, raspoređivanje artiljerije na vatrenim položajima, kao i neviđeno povećanje letova bespilotna letelica Oružanih snaga Ukrajine iznad teritorije Pridnjestrovlja“.
„Sprovođenje planirane provokacije ukrajinskih vlasti predstavlja direktnu pretnju ruskom mirovnom kontingentu koji je legalno raspoređen u Pridnjestrovlju. Oružane snage Ruske Federacije adekvatno će odreagovati na predstojeću provokaciju ukrajinske strane“, naglašava se u saopštenju Ministarstva.
Ukrajinski vojnik na položaju na kontakt-liniji u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
RUSIJA
Ruska vojska upozorava: Kijev priprema provokaciju protiv Pridnjestrovlja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala