- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Komandant Vazdušno-desantnih snaga Rusije se obratio: Uvek smo pobeđivali i sada ćemo pobediti

© Foto : VK/VdvruGeneral Mihail Teplinski
General Mihail Teplinski - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Komandant ruskih Vazdušno-desantnih trupa general-pukovnik Mihail Teplinski čestitao je padobrancima koji se bore u zoni specijalne vojne operacije Dan zaštitnika otadžbine koji se danas obeležava u Rusiji.
„Obraćam se komandirima: vodite računa o vojnicima. Doći će vreme – polagaćete račune istoriji. Apelujem na vojnike: verujte svojim komandirima, borite se hrabro, junački, sa punom posvećenošću“, rekao je general.
Podsetio se i svog ličnog borbenog iskustva kada je još komandovao četom: „Znam koliko vam je sada teško. Januara 1995. godine više od nedelju dana sam sa svojom izviđačkom četom bio okružen u Groznom. U toj borbi nikog nisam izgubio i danas su moji glavni prijatelji vojnici iz Groznog i narednici moje čete".
Za taj podvig Teplinski je zvanje Heroja Rusije.
Komandant se obratio rodbini i prijateljima boraca i komandanata: „Klanjam se roditeljima i ženama čiji su sinovi i muževi sada na frontu, posebno onima čiji su rođaci poginuli. Znajte da ćemo ih sigurno osvetiti.”
"Zahvaljujem se svima koji nam pomažu – od načelnika regiona i privrednika, do radnika koji doniraju frontu ono malo što imaju“, rekao je komandant.
General je podsetio da je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju kako bi sprečila ofanzivu ukrajinskih trupa u Donbasu.
„Mnogi od nas imaju u Ukrajini rođake i prijatelje koji su postali taoci nacističkog režima, koje nasilno hvataju na ulice i silom teraju na front. To su evropske vrednosti“, rekao je on.
„Naša hiljadugodišnja istorija“, primetio je Teplinski, „puna je herojskih stranica, bilo je teže pradedovima. ... Rusi su uvek pobeđivali i mi ćemo sada pobediti. Znam: zajedno smo jaki i sigurno ćemo pobediti!“.
General-pukovnik Mihail Teplinski komanduje Vazdušno-desantnim snagama Rusije od juna 2022. godine. On je pravi borbeni general. Od početka 90-ih godina prošlog veka nalazi se u žarištima. On je nosilac više ordena za hrabrost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala