- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sjajan debi Đorđevića u Kini!

© AFP 2023 / OZAN KOSEAleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Aleksandar Đorđević, nekadašnji selektor košarkaša Srbije, debitovao je pobedom na klupi nacionalnog tima Kine, u utakmici protiv Kazahstana koja je završena rezultatom 71:59.
Kina je još pre dolaska Đorđevića na klubu obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, koje se održava u „komšiluku“ u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.
Posle prvog poluvremena delovalo je da će to biti ubedljiva pobeda domaćina. Vodila je Kina na velikom odmoru 43:22. Međutim, u drugom delu ekipa je podigla ručnu, a Kazahstan je u četvrtoj četvrtini uspeo da smanji i na -11. Ipak, nije uspeo da ugrozi pobedu favorita.
Kod pobednika Kvi Žu je bio najistaknutiji sa dabl dabl učinkom od 16 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio još samo Dživei Žao sa 11 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Rustam Murzagalijev sa 13 poena.
Kazahstan je ostao u šansi da se bori za plasman na Svetsko prvenstvo i to zahvaljujući Japanu koji je ubedljivo savladao Iran 96:61.
Sada u poslednjem kolu Kazahstan mora da pobedi da pobedi Australiju u gostima, koja je došla do nove pobede nad Bahreinom 83:51, a već je ranije obezbedila plasman na Mundobasket, a moraju da se nadaju i pobedi Kine nad Iranom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala