- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Poseta Bajdena Ukrajini – „loša predstava provincijskog teatra“

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Poseta predsednika SAD Džozefa Bajdena Ukrajini predstavljala je „lošu predstavu provincijskog teatra“, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharava.
„I kriminolozi i psiholozi govore slične stvari: zločinca uvek nešto vuče na mesto zločina. Poseta američkog lidera bila je utvrđena dramaturgijom. Bela kuća se potrudila da pokaže svetu svoju veru u uspeh režima Zelenskog, nameru da mu pomaže do pobedničkog kraja. U stvarnosti je sve podsećalo na lošu predstavu provincijskog teatra, osuđenog na neuspeh, kako bi se, očigledno, pridodalo malo dramatizma. Za taj trenutak su uključili čak i sirenu za vazdušnu opasnost“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare u sredu.
Ona je, takođe, istakla da je za mir u ukrajinskom sukobu neophodna politička volja Zapada i Kijeva, ali da je Moskva za sada ne vidi.
„Za što skoriji mir potrebna je politička volja Zapada, ako neko to još nije shvatio, i njegovih kijevskih štićenika. A mi to ne vidimo“, rekla je Zaharova.
Predsednik SAD Džozef Bajden je u ponedeljak nenajavljeno posetio Kijev. Suprotno ustaljenoj praksi, američka administracija nije informisala javnost o toj poseti, a predstavnici Bele kuće su u više navrata negirali da predsednik ima planove da ide u Ukrajinu.
U ponedeljak su SAD objavile novi paket pomoći Kijevu u vrednosti od 460 miliona dolara.
Poseta američkog predsednika Džoa Bajdena Kijevu i sastanak sa Vladimirom Zelenskim - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
SVET
Pod okriljem noći: Kako se Bajden našao u Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala