- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos ne može da prežali finale sa Đokovićem: „Pomislio sam – to je to“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Nik Kirjos, australijski teniser, nikad iskrenije nije govorio o svojoj karijeri, a osvrnuo se i na finale prošlogodišnjeg Vimbldona gde je za rivala imao Novaka Đokovića.
Kirjos je godinama smatran jednim od najtalentovanijih tenisera sveta, ali je njegov talenat ostao rob njegove „lude glave“.
Kirjos je uspeo da prevaziđe neke svoje bubice i zablista tokom prošle godine, a kruna se dogodila u finalu Vimbldona gde se sastao sa Đokovićem.
„Stvarno mislim da mogu da osvojim Gren slem. Na Vimbldonu sam bio blizu, na dva seta od titule. Dobio sam prvi set i pomislio sam da je to sve. Izgubio sam fokus, a potom se Đoković pribrao...“, naveo je Kirjos.
Proći će mnogo vremena da Nik preboli svoju lošu igru u nastavku.
„Stvarno mislim da sam mogao da osvojim turnir, ali ne zbog sebe, nego zbog svih ostalih. I konačno bih mogao da odmorim, da odem kući, da legnem u krevet i da se ne suočavam više sa raznim glupostima“, dodao je Kirjos.
Svestan ih je...
„Rekao bih da sam ja verovatno najneprofesionalniji teniser. Ne zagrevam se pre mečeva, nemam trenera i slično. To je sve što sam znao od kada sam imao sedam godina. Prošle godine je bila odlična šansa da pobedim u finalu i ostvarim uspeh koje ostaje zauvek“, rekao je Kirjos.
Pogledajte i prilog sa konferencije za medije Novaka Đokovića, prve posle osvajanja 22. Grend slema:
Novak Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
SPORT
Đoković: Ja znam šta je istina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala