- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DIK: „Evropa sad“ može da predloži drugog kandidata, Danilović nema dovoljno potpisa

© Sputnik . Boban NovovićBiračko mesto u Podgorici
Biračko mesto u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2023
Pratite nas
Državna izborna komisija odlučila je da Pokret „Evropa sad“ ima pravo da predloži drugog predsjedničkog kandidata, pošto prethodno DIK nije prihvatio kandidaturu lidera PES Milojka Spajića. Pored toga stav DIK-a je i da oni građani koji su dali potpis podrške za Milojka Spajića, mogu dati podršku i Jakovu Milatoviću.
Sjednica Glavnog odbora Pokreta „Evropa sad“ na kojoj će se odlučivati da li će Jakov Milatović biti predsjednički kandidat zakazana je za 19 sati.
Ranije danas je Spajić saopštio da je Pokret „Evropa sad“ za samo dan prikupio 5.000 potpisa za kandidaturu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima.
Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart.
Socijademokratska partija je danas ranije predala kandidaturu Draginje Vuksanović Stanković za predsjedničke izbore.
Državna izborna komisija utvrdila je da kandidat za predsjedničke izbore Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović nema dovoljan broj validnih potpisa. Kako je saopšteno, utvrđeno je 2.269 nedostajućih potpisa i nijesu ispunjeni uslovi za prihvatanje kandidature. DIK je jednoglasno predložila da Ujedinjena Crna Gora u roku od 48 sati dostavi novih 2.269 potpisa i da se uklone nedostaci.
Kandidature su najavili i lider Demokrata Aleksa Bečić i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta, dok je ranije potvrđena kandidatura Andrije Mandića ispred DF-a.
Očekuje se da DPS odluči ko će biti njihov kandidat na predsjedničkim izborima. Osnovne organizacije te partije su predložile da to bude Milo Đukanović, aktuelni predsjednik te partije i Crne Gore.
Milojko Spajić i Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
REGION
Bura zbog odbijanja predsjedničke kandidature: Spajić se izvinjava i optužuje, reagovali DF, Đukanović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala