Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zalaganje za mir nema alternativu: Vučić sa ministrom spoljnih poslova UAE

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Instagram/buducnostsrbijeavŠeik Abdula bin Zajed al Nahjan i Aleksandar Vučić
Šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
U okviru radne posete Abu Dabiju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.
Sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom nastavio sam odlične razgovore koje smo započeli u Beogradu u januaru ove godine, sa posebnim fokusom na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, napisao je Vučić na svom Instagram* nalogu.
„Neizbežno, razmenili smo mišljenja i o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i doneli veliku neizvesnost i duboke podele između nacija i država. Saglasili smo se da zalaganje za mir nema alternativu u međunarodnim odnosima, kao i da su naše zemlje iskreno posvećene tom cilju“, dodao je Vučić.
U vremenima kada se ruše stara i stvaraju nova savezništva, Srbija sa ponosom ističe prijateljstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao jednim od glavnih faktora mira ne samo na Bliskom istoku, već i na daleko širem planu, naveo je Vučić, koji se zahvalio UAE na „čvrstom i iskrenom partnerstvu“.
Tokom posete, Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje.
Vučić je rekao da je sa predsednikom UAE, koji je posetio i štand Srbije na sajmu naoružanja Ideks u Abu Dabiju, razgovarao o vojnoj saradnji, situaciji u svetu, ali i drugim pitanjima, kao što je energetika.
*(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u posetu UAE na poziv Njegovog Visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.
 - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SRBIJA
Šeik Bin Zajed posetio štand Srbije na sajmu naoružanja
Aleksandar Vučić u Abu Dabija - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SRBIJA
Srbija u roku od 48 sati potpisuje prvi ugovor sa UAE o kupovini dronova samoubica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala