Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija u roku od 48 sati potpisuje prvi ugovor sa UAE o kupovini dronova samoubica

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić u Abu Dabija
Aleksandar Vučić u Abu Dabija - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Srbija će u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o kupovini dronova, najavio je u Abu Dabiju predsednik Aleksandar Vučić.
Vučić je rekao da će dronovi uskoro biti u Srbiji.
„To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo, nadamo se već u narednih pet ili šest meseci, moći da imamo prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije", rekao je Vučić novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ u Abu Dabiju.
On je naveo i da su Emirati zadovoljni srpskim razvojnim projektima, koji su predstavljeni na Međunarodnom sajmu naoružanja.
„Želimo da dostignemo ono što bi ličilo na američki ‘Hajmars’ — da probamo to da dostignemo kroz razvoj za godinu dana, što znači da bude za dve godine u našem naoružanju“, kazao je Vučić.
Podsetimo, Vučić je danas na štandu dočekao njegovo Visočanstvo šeika Muhameda Bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE, kome je predstavio šta je sve izloženo na srpskom štandu.
Vučić je tim povodom istakao da je to bila velika čast za našu zemlju i da je prikazan ponos naše odbrambene industrije.
Sajam naoružanja IDEX u Abu Dabiju - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2023
DRUŠTVO
Šta je Srbija pokazala na sajmu naoružanja u Abu Dabiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala