- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus pretučen, a Švajcarcima već „beže“ počinioci

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRusija, navijači
Rusija, navijači - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
Pratite nas
Sin portparola za štampu fudbalskog kluba Tula Arsenal Artjom Ovsjanikov rekao je za RIA Novosti pozivajući se na švajcarsku policiju da je njegov slučaj premlaćivanja na stadionu u Bazelu prebačen u tužilaštvo, ali da će biti veoma teško pronaći izvršioci zbog nedostatka sistema za prepoznavanje lica.
Incident sa Rusom dogodio se u nedelju na utakmici šampionata Švajcarske Bazel – Servet. Ovsjanikov je na društvenim mrežama rekao da je snimio atmosferu na stadionu, nakon čega su ga napali navijači. On je precizirao da je pretučen jer je govorio ruskim jezikom.
„Protokol je dostavljen tužilaštvu, ali su šanse da se ova lica pronađu veoma male zbog nepostojanja sistema za prepoznavanje lica na stadionu. Ovo su reči Aleksandre Majer, komandanta kantonalne policije“, navodi se u saopštenju Ovsjanikova.
Podsećanja radi, sin portparola Arsenala iz Tule Artjom Ovsjanikov došao je da gleda utakmicu švajcarskog prvenstva između Bazela i Serveta kao običan navijač. Ali, nije dobio nikakvo zadovoljstvo - lokalni navijači su ga napali i tukli jer je govorio ruskim jezikom.
Artjom je napustio meč pola sata ranije i proveo 30 minuta u policijskoj stanici, gde je sve ovo opisao. Bilo je svedoka, sve je dokumentovano, kako je Artjom rekao, policija je pokazala interesovanje, tako da očekuje da će slučaj biti priveden kraju i počinioci će biti kažnjeni.
Ipak, sada novi razvoj kaže da će se počinioci teško pronaći jer ne postoji sistem za raspoznavanje lica.
Ranije se fudbalski klub Bazel zvanično izvinio Rusu zbog svega što je doživeo na utakmici.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2023
SPORT
Jedan „Evropljanin“, bez „Amerikanaca“ i večitih, ali nema brige za Srbiju – tu su njeni Rusi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala