- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Protesti protiv bezbednosne konferencije u Minhenu: Demonstranti traže prekid isporuka oružja Kijevu

© AFP 2023 / DPA / Sven HoppeTuristы u Novoй ratuši v Mюnhene, Germaniя
Turistы u Novoй ratuši v Mюnhene, Germaniя - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2023
Pratite nas
U prestonici Bavarske održava se protest zbog Minhenske bezbednosne konferencije koja se održava u tom gradu – učesnici akcije pozivaju na mirovne pregovore i prekid isporuka oružja Kijevu.
Sudeći po fotografijama i video-snimcima koje objavljuju demonstranti na društvenim mrežama, protestu prisustvuje preko hiljadu ljudi.
Učesnici u akciji okupili su se na centralnom trgu u Minhenu odakle su se uputili ka trgu ispred minhenskog muzeja starogrčke i rimske skulpture.
Demonstranti nose u rukama transparente i plakate kojima pozivaju da se okonča militarizam i isporuka oružja Ukrajini.
„Osnovni cilj bezbednosne konferencije je dogovaranje zajedničke strategije zemalja NATO-a protiv njihovih suparnika Rusije i Kine. Ali, pre svega – promovisanje i opravdavanje politike naoružavanja NATO-a“, navodi se u saopštenju organizatora protesta „Protiv bezbednosne konferencije“ koje je objavljeno na sajtu levičarskog pokreta.
Organizatori protesta pozivaju na mirovne pregovore i prekid isporuka oružja Kijevu, a takođe podsećaju i na „predistoriju“ sukoba – želja za nezavisnošću Donbasa nakon udara u Kijevu, kao i sve veće širenje NATO-a na Istok što je Rusija doživela kao pretnju.
Minhenska bezbednosna konferencija počela je 17. februara, a drugu godinu zaredom na njoj ne učestvuje Rusija, uprkos strahovima niza političara i eksperata da je izgradnja bezbednosti i težnja ka miru nemoguća bez dijaloga sa Moskvom. Centralna tema ovogodišnje konferencije je kriza u Ukrajini.
Hotel „Bajrišer hof“ u kom se održava Minhenska konferencija o bezbednosti - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SVET
Minhenska konferencija o bezbednosti bez učešća Rusije, među glavnim temama i – Balkan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala