- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Brifing ruske vojske: Raketirana preduzeća koja snabdevaju ukrajinske snage municijom i gorivom

© Sputnik / Ilьdus Gilяzutdinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo odbrane Rusije je objavilo snimak lansiranja krstarećih raketa "Moskit" sa brodova Pacifičke flote u Japanskom moru.
Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo snimak lansiranja krstarećih raketa Moskit sa brodova Pacifičke flote u Japanskom moru. - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Pratite nas
Ruska vojska izvela je raketni napad na preduzeća koja snabdevaju ukrajinsku vojsku municijom i gorivom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Ciljevi napada su ostvareni, svi označeni ciljevi su pogođeni, saopštio je ruski vojni resor. Napadi su izvedeni visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja.
Ruska vojska je tako uspela da naruši snabdevanje ukrajinskih jedinica gorivom i značajno smanji mogućnost za proizvodnju eksploziva, baruta i čvrstog raketnog goriva u Ukrajini.
Grupa trupa „Jug“ Oružanih snaga Rusije tokom ofanzivnih dejstava u pravcu Donjecka za dan je likvidirala do 200 ukrajinskih vojnika. Uništena su i dva oklopna vozila, dve haubice D-30 i jedna D-20, kao i skladište municije pomorske pešadije ukrajinske vojske u DNR.
Ruska PVO je oborila ukrajinski helikopter Mi-8 u Hersonskoj oblasti, ako i devet bespilotnih letelica u LNR i DNR. Presretnuta su i tri projektila ispaljena iz sistema „hajmars“ i jedna protivradarska raketa „harm“.
U pravcu Kupjanska i Krasnog Limana ukrajinske snage su za dan izgubile oko 170 vojnika. Uništena su i četiri oklopna vozila, borbeno vozilo pešadije, sistem „grad“ i dve haubice „akacija“.
Ruska artiljerija je u pravcu Hersona za dan likvidirala do 35 ukrajinskih vojnika, 12 vojnih vozila, dve haubice „akacij“, kao i sistem „himars“. Uništena su i dva skladišta municije brigada teritorijalne odbrane ukrajinske vojske.
Grupa snaga „Istok“ ruske vojske je u pravcu Južno-Donjeck i Zaporoškom pravcu izvela napade na jedinice ukrajinske vojske u području Ugljedara u DNR, kao i Olgovskog i Magdalinovke u Zaporoškoj oblasti. Protivnik je za dan izgubio preko 70 vojnika i devet jedinica vojne tehnike.
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Bela kuća: SAD ne planiraju isporuku lovaca Kijevu, niti obuku ukrajinskih pilota
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala