- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Bajdenova čestitka Srbiji licemerna

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena Srbiji povodom Dana državnosti i ideja da se Rusija pozove na odgovornost zbog događaja u Ukrajini su licemerni, ocenio je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.
„Obratili smo pažnju na čestitku koju je američki predsednik uputio Srbiji povodom Dana državnosti. U čestitiki se Beogradu licemerno predlaže da pozove Rusiju na odgovornost za događaje u Ukrajini i da podrži ukrajinski narod“, rekao je Patrušev.
Pri tome je Bajden prećutao to da „Ukrajinci ginu upravo zbog krivice Zapada i SAD koji su izazvali sukob između dva bratska naroda“, dodao je Patrušev.
Podsetimo, Bajden je u čestitki predsedniku Srbije, koja se nije pridružila antiruskim sankcijama Zapada, poručio da treba zajedno da „pozovu Rusiju na odgovornost“ zbog događaja u Ukrajini.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je juče da čestitku američkog predsednika Džozefa Bajdena srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije smatra nepristojnom i otvorenim pokušajem da se zemlja podvede pod uticaj SAD.
Aleksandar Vučić u poseti Džozefu Bajdenu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SRBIJA
Promašio temu: Bajden čak i u čestitku predsedniku Vučiću „zapakovao“ ucenu protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala