Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Promašio temu: Bajden čak i u čestitku predsedniku Vučiću „zapakovao“ ucenu protiv Rusije

© Foto : Vlada SrbijeAleksandar Vučić u poseti Džozefu Bajdenu
Aleksandar Vučić u poseti Džozefu Bajdenu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Republike Srbije u kojoj se navodi: Poštovani gospodine predsedniče, u ime naroda Sjedinjenih Država upućujem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti koji slavite 15. februara".
U čestitki se navodi da su tokom poslednjih nekoliko godina Srbija i Sjedinjene Države zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za naše građane.
Bajden navodi i da "zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine".
"U godini koja je pred nama Sjedinjene države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona", naveo je američki predsednik i poručio: "Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda".
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SRBIJA
Šta piše u Putinovoj čestitki povodom Dana državnosti Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala