- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je gledala sina, a videla „srpsko čudo“ i uticaj Novaka Đokovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Srpski teniser Hamad Međedović imao je tu čast i privilegiju da ga na turniru u indijskom Čenaju gleda legendarni Bjorn Borg, protiv čijeg sina Lea je igrao i pobedio ga. To što je naspram sebe imao i velikog Šveđanina nije uticalo na talentovanog Hamada, koji je poručio da je sve lakše kada vas je tokom karijere gledao najveći – Novak Đoković.
Vrlo je verovatno da bi većina mladih i talentovanih tenisera osetila pritisak i uzbuđenje jer se nekoliko metara od njega nalazi legenda poput Bjorna Borga, ne i „srpsko čudo“ Hamad Međedović, koji je nedavno debitovao pobedom za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.
Talentovani Novopazarac odavno je pod nekom vrstom nadzora Novaka Đokovića, koji mu pomaže u karijeri i veruje da bi jednog dana Hamad mogao čak i da ga nadmaši. Mladi teniser trenira u Novakovoj akademiji u Beogradu, a svetski broj jedan mu prvi čestita svaki uspeh.
Ipak, još mora da se kali Međedović, ali već sada se vide obrisi i uticaj srpskog i svetskog broja jedan na 261. igrača sveta koji predstavlja budućnost belog sporta.
Nakon što je bez većih problema izašao na kraj sa Leom Borgom 6:1, 4:6, 6:2, pod budnim okom njegovog oca Bjorna, Hamad je na pitanje da li je osećao tremu zbog prisustva legende, iskreno odgovorio:
„Ne, ne, uopšte. Pročitao sam prethodno da će Bjorn Borg doći da gleda taj meč. Iskreno, nisam imao problem sa tim jer sam navikao da me gledaju veliki igrači. Eto, na primer Novak Đoković. Imao sam tu satisfakciju da me najveći posmatra. Znate, posle toga je sve daleko lakše“, poentirao je Hamad Međedović.
Srbija je nedavno u Oslu ubedljivo porazila Norvešku 4-0 u Dejvis kupu i izborila mesto u grupnoj fazi finala, a za Hamada Međedovića koji je bio deo nacionalnog tima, bilo je to nezaboravno iskustvo kada je savladao Viktora Durasovića.
„Iskreno, bila je to jedna od najboljih nedelja u mojoj dosadašnjoj teniskoj karijeri. Bilo je neverovatno, bio sam okružen najboljim igračima iz naše zemlje. Momci su tako profesionalni, svima se divim. Ugledao sam se na njih, dočekao sam priliku da zaigram sa njima, da budemo saigrači. Poseban je osećaj pobediti na kraju, izaći i pobediti za svoju zemlju“, istakao je 19-godišnji Pazarac.
Hamad Međedovivć je posle pobede protiv Lea Borga igrao protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta u Čenaju, ali nije uspeo da ga pobedi. Poražen je rezultatom 6:2, 7:6.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
SPORT
Alkaras eliminisao Đerea, Lajović ima šansu da ga osveti – Kecmanović u četvrtfinalu
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Nadalovo ime nestalo za liste za Dubai!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala