- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras eliminisao Đerea, Lajović ima šansu da ga osveti – Kecmanović u četvrtfinalu

© Sputnik / Lola ĐorđevićDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2023
Pratite nas
Srpski teniseri ostvarili su polovičan učinak na ATP turniru u Buenos Ajresu. Prvo je Dušan Lajović pobedio domaćeg igrača Kamila Uga Karabeljija rezultatom 6:3, 6:1, dok je Laslo Đere kasnije poražen od favorizovanog Karlosa Alkarasa koji se posle duge pauze vratio na teren - 2:6, 6:4, 2:6.
Drugi teniser planete bio je dugo odsutan zbog povrede i ovo mu je prvi meč u 2023. godini.
Žrebom je odlučeno da mu prvi protivnik na turniru u Argentini bude srpski teniser Laslo Đere.
Dugo je bio van takmičarskog ritma 19-godišnji Španac, ali je protiv Đerea uz dosta oscilacija u igri uspeo da opravda ulogu favorita.
Đere je osvojio uvodni gem, ali je već u naredna dva dozvolio rivalu da mu preotme servis i da dobije psihološku prednost u ranoj fazi susreta.
Nakon što je preokrenuo rezultat i poveo 2:1, Alkaras je do kraja prvog seta uspeo da napravi još jedan brejk u prvom setu i da slavi s ubedljivih 6:2 za šta mu je bilo potrebno svega pola sata.
U nastavku je viđena velika borba i nije bilo brejka, sve do deset gema kada je Laslo prepustio talentovanom Špancu na njegov servis samo jedan poen, i uspeo je da ga iznenadi i dođe do izjednačenja u setovima 6:4.
Ali, loše je otvorio treći, odlučujući set srpski teniser koji je na samom startu pretrpeo brejk.
Usledila je potvrda brejka Karlosa Alkarasa, koji je rutinski uspeo da održi stečenu prednost, čak je u sedmom gemu ponovo oduzeo servis Đereu za novih 6:2 u setovima i plasman u četvrtfinale turnira u Buenos Ajresu.
Uprkos eliminaciji Lasla Đerea, Srbija će tamo imati predstavnika, s obzirom na to da je Dušan Lajović bio siguran protiv Uga Karabeljija.
U meču koji je trajao ravno 100 minuta, Srbin, inače 90. reket planete uspeo je bez većih problema da izađe na kraj sa 127. teniserom sveta.
Duci je u oba seta uspeo da napravi po jedan brejk, što je bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih, gde da sada čeka upravo prvi nosilac Karlos Alkaras, koji je bio koban po Đerea.
Inače, u noći između srede i četvrtka od srpskih tenisera na terenu je bio i Miomir Kecmanović koji se takmiči na turniru u Delrej Biču.
On je u dva seta savladao Portugalca Nuna Borhesa rezultatom 6:3, 7:5 i sigurnom igrom se plasirao u četvrtfinale turnira.
Srbin je opravdao ulogu favorita, s obzirom na to da je 33. reket sveta i da je eliminisao 104. igrača planete u meču koji je trajao 88 minuta.
Naredni rival Kecmanoviću na putu ka polufinalu na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama biće domaći takmičar Markos Giron, koji je eliminisao Hrvata Matiju Pecotića 6:3, 6:3.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Nadalovo ime nestalo za liste za Dubai!
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SPORT
Hrvat rođen u Beogradu oduševio svet – tražio slobodan dan u firmi pa pobedio Amerikanca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala