- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o Bajdenovoj čestitki Vučiću: Nepristojno, nije reč samo o pritisku

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da čestitku američkog predsednika Džozefa Bajdena srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije smatra nepristojnom i otvorenim pokušajem da se zemlja podvede pod uticaj SAD.
Bajden je u čestitki predsedniku Srbije, koja se nije pridružila antiruskim sankcijama Zapada, poručio da treba zajedno da „pozovu Rusiju na odgovornost“ zbog događaja u Ukrajini.

„U konkretnom slučaju nije reč prosto o pritisku, čini mi se da su SAD u odnosu prema Srbiji odabrale donekle drugačiji način delovanja, to nije pritisak, to je otvoreni pokušaj da se zemlja preoblikuje kako odgovara SAD, čak ne ni prema EU premda se često kriju upravo iza evroatlantske budućnosti “, rekla je ona u razgovoru za radio Sputnjik.

Prema njenim rečima, radi se o pokušaju Vašingtona da promeni, prekroji i to ne samo polazeći od toga šta SAD smatraju neophodnim da urade za sebe unutar Srbije, već da prekroje sa aspekta granica.
Kako je dodala, radi se o potpunom odvajanju Kosova i javnom priznanju od strane Beograda.
„Po mom mišljenju, to kako je na nepristojan način je predsednik SAD tzv. čestitao Srbiji, govori o mnogo čemu. Kome to još nije jasno neka još jednom pročita njegovo saopštenje“, zaključila je Zaharova.
Aleksandar Vučić u poseti Džozefu Bajdenu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
SRBIJA
Promašio temu: Bajden čak i u čestitku predsedniku Vučiću „zapakovao“ ucenu protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala