- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington želi da obezbedi Kijevu „odlučujući uspeh“ u prolećnoj kontraofanzivi

© UPSI MO RFUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države zajedno sa svojim saveznicima smatraju da je njihov zadatak da Ukrajini daju sve što joj je potrebno za „odlučujući“ uspeh u očekivanoj prolećnoj kontraofanzivi, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.
Obraćajući se na pres-konferenciji u sedištu NATO-a u Briselu, Ostin je rekao da je siguran da Ukrajinci imaju „zaista dobre šanse da preuzmu inicijativu“.
„Naš zadatak je da obezbedimo Ukrajini dodatne mogućnosti kako bi oni ostvarili ne relativan nego odlučujući uspeh na bojnom polju u svojoj predstojećoj ofanzivi“, rekao je Ostin, pomenuvši isporuku velike partije američkih borbenih vozila pešadije „bredli“ Ukrajini.
On je naglasio da će se ukrajinska vojska obučavati da rukuje svakom vrstom oružja koja se isporuči Kijevu sa Zapada.
„Sa dodatnim mogućnostima, bolje obučenim trupama, platformama, oni mogu mnogo bolje da se pokažu u postojećim uslovima. Mislim da imaju zaista dobre šanse da veoma značajno promene situaciju na bojnom polju, preuzmu inicijativu i budu u stanju da je i dalje razvijaju", rekao je Ostin.
On tvrdi da Rusija nastavlja da uključuje u borbe dodatne snage.
„U tome je njihova snaga. Imaju mnogo ljudi“, zaključio je Ostin.

Vašington nastavlja da vrši pritisak na Kijev

Vašington nastavlja da vrši pritisak na Kijev da poveća intenzitet borbenih dejstava, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču Konstantin Gavrilov.
„Prema informacijama koje stižu, Vašington nastavlja da vrši pritisak na Kijev kako bi povećao intenzitet borbenih dejstava, licemerno ih uveravajući da će biti dovoljno oružja koje isporučuje Zapad da se utiče na tok oružanog sukoba. Američki stratezi nastavljaju da izdaju zločinačka naređenja Oružanim snagama Ukrajine da izvode varvarske napade na civilne stambene objekte u Donjeckoj, Luganskoj, Zaporoškoj, Hersonskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti Rusije“, rekao je Gavrilov tokom obraćanja na plenarnoj sednici OEBS-a za saradnju u oblasti bezbednosti.
Gavrilov je podsetio da su ukrajinski zvaničnici govorili za „Vašington post“ o mehanizmu odabira ciljeva za granatiranje: prvo ukrajinska vojska u zoni borbenih dejstava šalje koordinate višoj komandi, a zatim se one šalju Amerikancima u jednu od vojnih baza SAD u Evropi gde se potvrđuje pravac udara.
Ruski helikopteri Ka-52 i Mi-8 u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Amerika se oštro protivi slanju lovaca u Ukrajinu; Eksplozije u Hersonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala