- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uhapšeni urednik Sputnjika Litvanija oglasio se iz zatvora

© Foto : Instagram page of Marat QasemUrednik agencije Sputnjik Litvanija Marat Kasem
Urednik agencije Sputnjik Litvanija Marat Kasem - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Urednik Sputnjika Litvanija Marat Kasem koji je uhapšen u Letoniji saopštio je da se oseća bolje, trenutno mu se popravljaju zdravlje i živci, nakon nedelju dana provedenih u samici.
„Osećam se mnogo bolje, popravljaju mi se zdravlje i živci nakon nedelje u strogom režimu. Čak su mi najzad i lekove dali. Sada samo noćni košmari podsećaju na boravak u tom paklu“, navodi se u njegovom pismu koji je objavljen na telegram kanalu Sputnjika Litvanija.
Pretodno je Kasemov advokat izjavio da je zdravlje novinara ugroženo i da mu je potrebna lekarska pomoć.
Ranije je direktor Drugog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Sergej Beljajev saopštio da hapšenje glavnog urednika Sputnjika Litvanija Marata Kasema u Letoniji prelazi u kategoriju mučenja.
Podsetimo, Kasem je državljanin Letonije, nekoliko godina živi i radi u Moskvi, u medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, u čijem je sastavu i Sputnjik Litvanija.
Prošle godine, 30. decembra, novinar je doputovao u Letoniju zbog porodičnih obaveza. Kako je preneo Sputnjik Litvanija, on je uhapšen zbog sumnje da je prekršio sankcije i da se bavio špijunažom, a 5. januara sud u Rigi mu je odredio pritvor. Novinar je prevezen u Centralni zatvor u Rigi.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je ranije da Kasemovo hapšenje predstavlja osvetu diktatorskih režima zbog njegove principijelnosti i da predstavlja teror protiv drugačijeg mišljenja.
Urednik agencije Sputnjik Litvanija Marat Kasem - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
RUSIJA
Rusija zatražila od UN da reaguju na hapšenje urednika Sputnjik Litvanija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala