- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak poseduje smrtonosnu kombinaciju“

© AP Photo / Mark SchiefelbeinMarjan Vajda i Novak Đoković
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2023
Pratite nas
Novak Đoković poseduje smrtonosnu kombinaciju, kompletan je teniser kao Rodžer Federer i ima fanatičnu borbenost kao Rafael Nadal, rekao je bivši trener najboljeg igrača sveta Marijan Vajda.
Slovak je 15 godina bio deo stručnog štaba Đokovića, u dva perioda, a konačan raskid saradnje dogodio se nedavno, o čemu je Vajda otvoreno govorio za slovačke medije.
„Novak je odlučio da igra manje turnira i opredelio se za mlađi stručni štab. Goran Ivanišević je bio broj 1. I dalje imamo odličan odnos, proveli smo 15 godina zajedno. Naravno, prekid naše saradnje je bio veoma emotivan za obojicu, ali život se nastavlja i Novak je i dalje Novak. Zna kako da trenira, odlično se razume sa Goranom. Ja sam dobro, on je dobro. I tako treba da bude“, naveo je Vajda.
Marijan je bio presrećan zbog Novakove pobede u Australiji.
„Video sam njegovo veliko olakšanje zbog svega što mu se dogodilo prošle godine i povrede koja ga je mučila na turniru. Videle su se emocije. Nedostaju mi takvi momenti, da budem deo njih. Ove godine će nestati sve restrikcije u vezi vakcine i on će moći da igra na više turnira. Voleo bih da nam se putevi češće ukrštaju i da ga vidim kako osvaja više gren slemova“.
Ko je najbolji teniser svih vremena?
„Teško je to pitanje, jer su svi različiti. Teniski gledano, svako ima svoju podlogu. Rafa voli šljaku, Rodžer beton, a Novak travu. Imaju različiti stilove i strategije kako da osvajaju turnire. Uvek žele više i više, svoj trojici je isti cilj. Da budu najbolji. To su i bili ovih 15-20 godina. Psihološki aspekt je kod njih ključan a uveren sam da im je i rivalitet pomogao da to postignu. To je najbolje gorivo za napredak. Više puta sam razgovarao sa Tonijem Nadalom, i on se slaže da sva trojica imaju nešto specijalno, veoma su psihološki jaki“.
Ipak, Novak ima posebnije karakteristike.
„Novak ima kompletnu igru kao Rodžer i fanatičnu borbenost kao Rafa. To je smrtonosna kombinacija. Njegova želja je da završi karijeru sa najviše gren slem titula u istoriji. On nema limite, fizički se oseća odlično i ukoliko ne bude povreda, sposoban je da to uradi. U Australiji je pokazao šta sve može“, zaključio je Vajda.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2023
SPORT
Šta će biti sa Đokovićem i Amerikom: „Njemu izuzeće, a ostalima ne – nema nikakvog smisla“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala