- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka je video ono što Amerika nije želela

© AP Photo / José Luis VillegasKajri Irving Luka Dončić
Kajri Irving Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2023
Pratite nas
Konačno se i to dogodilo. Luka Dončić i Kajri Irving odigrali su prvi zajednički meč za Dalas, u kom su Maveriksi u spektakularnoj završnici pali posle produžetka na gostovanju Sakramento Kingsima - 133:128. Uprkos svemu, Dončić je srećan što će igrati u tandemu sa košarkaškim velikanom.
Navijači kluba iz Teksasa čekali su i dočekali da zajedno na delu vide tandem dvojice superstartova – Kajrija Irvinga i Luke Dončića.
Jeste Irvingu ovo već treći meč za Mavse, ali se čekalo da se magični Slovenac vrati iz povrede. Propustio je duele sa Los Anđeles Klipersima i Sakramentom, prvi od dva duela.
A, onda je usledio povratak na parket. Iako je Dalas u prvom meču slavio protiv „kraljeva“ u gostima rezultatom 122:114, i to bez Luke Dončića, sada je sa njim doživeo tesan poraz - 133:128 i to posle produžetka. U regularnom toku bilo je 114:114.
Ipak, taj susret obeležio je prvi zajednički meč Luke Dončića i Kajrija Irvinga, koji je u bombastičnom trejdu stigao iz Bruklin Netsa u Teksas i pojačao tim koji predvodi Dončić.
Mnogi su se s pravom pitali kako će ovaj tandem da funkcioniše i da li će jedna lopta biti dovoljna za dvojicu vanserijskih košarkaša koji obožavaju da je imaju u svom posedu.
Dončić neretko postiže i preko 50 poena, pa je jasno da sada kada je Kajri tu, neće moći da troši toliko lopti i uzima sve te silne šuteve. Jednostavno – moraće da se nađe kompromis i da se jasno definišu, odnosno podele uloge.
Mladi kraljevi nisu se uplašili super-tandema Dončić-Irving, već su budući Ol-star nosioci Foks i Sabonis hrabro vodili Sakramento do trijumfa.
Foks je ubacio 36 poena i bio je najefikasniji akter meča, od čega je čak 14 ubacio u produžetku. Imao je podršku Domantasa Sabonisa i Terensa Dejvisa, koji su postigli po 22 poena.
Litvanac je imao i 14 skokova. Impresivno. S druge strane, Dončić i Irving su pokazali da mogu zajedno i to je najvažnije. Podelili su uloge i poene. Iskusni američki bek postigao je 28 poena, imao je po sedam skokova i isto toliko asistencija za nešto manje od 42 minuta provedenih na parketu.
Dončić ga je pratio u stopu. Imao je Luka samo pola koša manje na svom kontu, izbrojao je do 27, imao je devet skokova i pet asistencija, a proveo je čak 41 minut u igri.
Nesumnjivo da je Dalas doveo kapitalca u svoje redove i da će Dončić imati strašno pojačanje u nastavku sezone, ali je isto tako jasno da će biti potrebno vreme da se stvori „hemija“ između Slovenca i Amerikanca i da će tek tada Teksas moći da uživa u spektaklu i pobedama.
Jasno je i da su američki mediji jedva čekali da pitaju Dončića šta misli o superstar pojačanju koje mu je obezbedio Dalas, ali su dobili odgovor koji verovatno nisu želeli da čuju, a obzirom na to da je Irving stekao status lošeg momka koji je bacio u senku njegov košarkaški kvalitet.
„Već u prvoj utakmici ste mogli da vidite koliko je Kajri neverovatan košarkaš. Ali, prvo želim da se zahvalim Spensu i Dou. To su moji momci i nedostajeće mi. Ali, Kajri je Kajri, čoveče. On je NBA šampion. Verovatno najbolji igrač na lopti ikada. Neverovatan koššarkaš i biće zabavno što ćemo igrati zajedno“, poručio je Dončić i dodao:
„Nikada nisam igrao sa nekim kao što je Kajri, pa će nam očigledno biti potrebno vreme da se uhodamo. Verujem da će sve biti u redu. Obojica možemo da igramo sa lotom. Osim moje prve sezone, nisam igao bez lopte, ali sa igračem kao što je on, biće drugačije“, poručio je Luka Dončić.
NBA rezultati
Bruklin - Filadelfija 98:101
Šarlot - Denver 105:119
Orlando - Majami 103:107pp
Vašington - Indijana 127:113
Atlanta - San Antonio 125:106
Njujork - Juta 126:120
Klivlend - Čikago 97:89
Golden Stejt - L.A. Lejkers 103:109
Sakramento - Dalas 133:128pp
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2023
SPORT
Jokić vratio Denver s ivice ambisa i tripl-dablom uništio Šarlot
Američki košarkaš Lebron Džejms u dresu LA Lejkersa - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Kada igrač postane nešto više od toga – krojenje tima po svojoj meri uz bizarnu aferu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala