- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada igrač postane nešto više od toga – krojenje tima po svojoj meri uz bizarnu aferu

© AP Photo / Ashley LandisAmerički košarkaš Lebron Džejms u dresu LA Lejkersa
Američki košarkaš Lebron Džejms u dresu LA Lejkersa - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Iskazao je Lebron Džejms nezadovoljstvo činjenicom da Los Anđeles Lejkersi nisu uspeli da dovedu njegovog brata Kajrija Irvinga koji je otišao u Dalas, ali su sa druge strane Lejkersi dobili šta su hteli. I rešili se koga su hteli, čitaj Rasela Vestbruka. Možda i najlošijeg pojačanja u novijoj klupskoj istoriji.
U toku trejda, Lejkersi su dobili Dianđelo Rasela, Malika Bizlija, Džareda Vanderbita, Moa Bambu, Ruija Hačimuru, Devona Rida i tri pika druge runde. Iz franšize Jezeraša otišli su Rasel Vestbruk, Patrik Beverli, Tomas Brajant, Kendrik Nan, Demijan Džons, Huan Toskano - Anderson, a ostali su i bez četiri zaštićena prva pika 2027. godine.
Prevedeno „na srpski“, Lejkersi su dobili u boljem šutu za tri poena, kreaciji šuta i odbrani. Lebron Džejms možda nije dobio malog brata Kajrija, ali jeste nekoga ko bi mogao da mu napravi više mesta i da iskoristi njegove povratne lopte i kreaciju.
Primera radi, Patrik Beverli, Vestbruk i Brajant su prosečno davali 2,9 trojki po meču, dok Rasel, Bamba i Bizli ubacuju 6,9 trojki po utakmici.
To znači da će protivnici morati da izađu iz reketa, a da će Lebron dobiti mnogo više prostora ispod koša. I da bi trebalo da ima više asistencija nego do sada.
Prelazni rok odrađen kao da je on lično GM (generalni menadžer). Što nije daleko od istine s obirom na to kakvo je ime.
Lejkersi se trenutno nalaze na 13. poziciji na tabeli NBA lige sa skorom 25-31 i sada sa osveženim rosterom nadaju skoku na tabeli i ulasku u, ako ništa, plej-in.

Rasel je (konačno) otišao

Vestbruk je koštao Lejkerse samo ove sezone čak 47.000.000 dolara. U pogleda onoga što je pružio, odnosno nije u dresu slavne franšize, a koliko je plaćen, može da se svrsta u najgora pojačanja u istoriji Lejkersa.
Umesto Vestbruka (prešao u Jutu) u Lejkerse je stigao Rasel koji bi trebalo da doprinese ekipi u plejmejkerskom smislu, ali i u procentima šuta. Ponekad i on zna da uzme neke čudne šuteve, ali u poređenju sa Raselom to je ništa.
Pored njega, Bizli spada u jedne od najboljih trojkaša u NBA ligi, posebno kada šutira ne posle driblinga, nego odmah po dobijanju lopte.

Kako će Skoti i Bizli?

Sa dolaskom Malika Bizlija iz Jute u Lejkerse, dolazi do jedne čudne situacije. Naime, Bizli je ranije izlazio sa Larsom Pipen, inače ženom SkotijaPipena seniora i majkom Skotija Pipena Juniora koji je trenutno u Lejkersima.
Iako veza Bizlija i Skotijeve mame nije dugo trajala 2020. godine, opet je nekako čudno da budu sada saigrači.
To sve ide dotle da je američka novinarka Šenon Šarp izjavila da bi tražila da ode iz kluba da je na mesto Pipena mlađeg.
U Lejkersima svakako nije dosadno ovih dana...
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
„Srbi, prevedite mi poruku“ – Jokiću stigli navijači iz Sombora, novinarka se oduševila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala