- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trojka uz zvuk sirene koja može da košta Partizan i Zvezdu – Radonjić priznao krivicu

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Košarkaši Valensije savladali su ekipu Panatinaikosa u 24. kolu Evrolige rezultatom 92:91, a to će sada dodatno zakomplikovati već komplikovanu situaciju u elitnom evropskom takmičenju. Grčki tim izgubio je tako što je uz zvuk sirene primio trojku, a Dejan Radonjić preuzeo je odgovornost i istakao da je on krivac za krajnji ishod.
Već je vladala gužva oko osme pozicije na tabeli Evrolige, a 13. pobedom Valensije situacija postaje neugodna i po Partizan i Crvenu Zvezdu.
Panatinaikos je imao kontrolu do treće deonice kada je minimalna prednost počela da se smenjuje na obe strane. Tim iz Atine je u poslednjih nekoliko sekundi imao prednost od 91:89, ali usledila je kobna greška Dejana Radonjića.
Svojim košarkašima Radonjić je rekao da ne prave faul i odigraju dobru odbranu jer je Valensiji ostalo nekoliko sekundi za poslednji napad. Taktika se nije pokazala kao dobra jer je Kris Džons uz zvuk sirene pogodio trojku za pobedu od 92:91.
„Rekao sam igračima da igraju odbranu. Hteli smo da napravimo promenu i to se dogodilo. Kazao sam da ne prave faul. Često se vodi debata o tome da li treba ići na faul ili ne. Li je igrao oko 40 minuta, Bejkon nije bio u najboljem izdanju... Imali smo dva nova igrača, čiji je zadatak bio da igraju odbranu. Napravio sam promene verujući da igrači koji su se našli na parketu mogu da budu bolji u odbrani“, rekao je Radonjić i preuzeo odgovornost.
Odbrana je napravila problem i u trećoj deonici do koje je sve funkcionisalo dobro po grčki tim.

„Prvo poluvreme je bilo dobor ofanzivno, međutim u trećem periodu nije bilo koncentracije u odbrani, grešili smo. Trebalo je da igramo bolju odbranu. Na kraju smo promašili dva puta u poslednjim sekundama, Valensija je pogodila trojku i pobedila“, sumirao je Radonjić.

Kris Džons ne samo da je pogodio ključnu trojku već je bio i najefikasniji igrač u svom timu sa 24 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je najbolji na meču bio Paris Li sa 25 poena, jednim skokom i sedam asistencija.
Posle neverovatne pobede Valensija ima skor od 13 pobeda i 11 poraza kojim je ušla u prvih osam ekipa Evrolige i tako otežala Partizanu koji ima isti skor posle pobede nad Bajernom u Minhenu. Sada neće biti lako ni Zvezdi koja ima dve pobede manje jer će morati da se bori sa još jednom ekipom za plasman u TOP osam. Identičan skor uz Valensiju i Partizan imaju još i Žalgiris i Baskonija.
Poraz će svakako najviše zaboleti Panatinaikos koji je prosuo važnu pobedu i ostao na samo osam trijumfa uz 16 poraza i gotovo da već može da se oprosti od doigravanja.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Jokić nedodirljiv na vrhu – srpski „kvoterbek“ i dalje vodi
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Zapad je „podivljao“ – sve da bi se zaustavio somborski ringišpil
Detalj sa prvog večitog derbija u Evroligi između Crvene zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Sad je tek zanimljivo – kako se večiti laktaju u nezapamćenoj gužvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala