- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zapad je „podivljao“ – sve da bi se zaustavio somborski ringišpil

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
Pratite nas
Tektonske promene obeležile su poslednji dan za razmenu igrača u NBA ligi, a najuzbudljivije je svakako bilo na Zapadu, gde su sa Istoka stigli superstarovi Kevin Durent i Kajri Irving. I praktično je sad Nikola Jokić ostao jedini od superstarova koji nema podršku bar jednog Ol-star saigrača.
Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i glavni kandidat da ponese treću uzastopnu titulu, gospodari Zapadnom konferencijom godinama unazad.
Ipak, na sve načine Zapad pokušava da stane tome na put. Iz Bruklin Netsa sa Istoka, stigle su dve „aždaje“, dvojica vanserijskih košarkaša, koji će u nastavku sezone pokušati da „uguše" dominaciju Denvera i kreatora košarkaškog ringišpila koji zaluđuje Ameriku, skromnog Somborca Nikole Jokića.
Da li će u tome uspeti, postavlja se pitanje. Ipak, jasno je da će dolazak Kevina Durenta u Finiks Sanse u velikoj meri olakšati posao Devinu Bukeru, koji se oporavlja od povrede, i iskusnom plejmejkeru Krisu Polu.
Sansi su obezbedili krucijalno pojačanje u napadu na plej-of, a posle sasvim sigurno možda i nešto više. Jer, dovesti proverenu zvezdu i mašinu za postizanje poena, potvrđuje najviše ciljeve koje (od sada) ima Finiks.
Identična je priča i sa Dalas Maveriksima i Lukom Dončićem. Jedan od glavnih konkurenata Nikoli Jokiću na Zapadu i generalno u trci za MVP titulu svakako je magični Slovenac.
Sada će Luka, koji ove sezone čini čuda i neretko postiže i preko 50 poena po meču, dobio je za saigrača Kajrija Irvinga. Jedan od najboljih i najkonstantnijih bekova u američkoj ligi. stigao je takođe na Zapad iz Istočne konferencije, pa se slobodno može konstatovati da se Zapad prestrojio kako bi zaustavio dominaciju somborskog čuda.
Irving je već osvajao šampionski prsten sa Klivend Kavalirsima u društvu Lebrona Džejmsa, koji je želeo da njih dvojica ponovo sarađuju, ovoga puta u Los Anđeles Lejkersima, ali se to nije dogodilo.
Izbor Kajrija Irvinga pao je na Teksas i on je već debitovao u trijumfu Maveriksa nad Los Anđeles Klipersima (110:104).
Amerikanac je imao učinak od 24 poena za 37 minuta, ali u tom meču zbog povrede nije bilo Luke Dončića.
Jasno je da će Nikola Jokić, koji u Denveru nema adekvatnu podršku, odnosno nijednog Ol-star saigrača, sada imati još teži zadatak da se bori sa paklenom konkurencijom na Zapadu.
Ipak, svi koji poznaju skromnog Somborca, znaju da ga to neće pokolebati, već samo dodatno motivisati da osvoji i treću MVP titulu u nizu, a ko zna možda i Denver uspe da kreira čudo i napravi iskorak ove sezone.
Prvo na Zapadu, a kasnije, možda i u velikom finalu. Sa somborskim košarkaškim genijem su čuda apsolutno moguća. Pokazao je to, ne jednom, nego nebrojeno puta.
Jokić u NBA ligi radi isto ono što radi Novak Đoković u tenisu. Pomrsio je račune svima i ne krije to.
„Mi smo konformistično društvo, uvek nam više prija da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo, ovo nije u redu, nije pravedno boriću se za drugog ko ima manje sreće od mene. Ja znam ko sam i šta sam, znam šta je pravedno i znam za da se borim za to. Znam da sam mnogima trn u oku. Elita će uvek da uzdiže elitu i to tako ide u krug, ali je zato tu 'mali iz Srbije' da se umeša u priču“, rekao je nedavno Novak Đoković i pogodio pravu u metu.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
„Srbi, prevedite mi poruku“ – Jokiću stigli navijači iz Sombora, novinarka se oduševila
Aleksandar Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
SPORT
Veliko srce srpskih sportista – nisu zaboravili Tursku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala