- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je došao kraj nesanici trenera Zvezde?

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICMiloš Milojević
Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Crvena zvezda je u prošlosti imala ogromnih problema sa pozicijom desnog beka. U šestici protiv Voždovca odličnom partijom, krunisanom golom, nastavio je da se nameće Argentinac Aleks Vigo.
To je na konferenciji za medije potvrdio i trener crveno-belih Miloš Milojević, poručivši da je u prethodnom periodu imao nesanicu.

„Nije lako igrati i sarađivati sa Bukarijem koji je nestrukturiran tip igrača. Vigo se dobro tu uklopio i popunjava half-spejsove. Ja sam po prirodi, umeren u svemu, ne mislim da nekoga posle dve utakmice treba dizati u nebesa. Nekada vam jednostavno odgovara krilo protiv koga igrate. Imam nesanice ko da igra na desnom beku. Vigo je dobar igrač, Nikolić... Ne zaboravite da imamo i Gobeljića“, rekao je Milojević posle demoliranja Voždovca „na krovu“.

Ipak, jasno je da je 23-godišnji Argentinac koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz River Plejta, doveden zbog evropskih ambicija srpskog šampiona.
To su potvrdile i reči sportskog direktora Mitra Mrkele na promociji Aleksa Viga.
„Aleks Vigo iza sebe ima veliki broj prvenstvenih utakmica i on je desni bek kog smo tražili i koji će se, verujem, izuzetno dobro uklopiti u naš sistem. Ono što ga krasi su izuzetne moralno voljne osobije, koje poseduju svi argentinski fudbaleri. Atletski je veoma dobar, poseduje brzinu i može da se ponavlja po desnoj strani. Sigurno će se veoma dobro uklopiti u zahteve trenera Milojevića“, rekao je Mrkela.
A Vigo je počeo odmah da pokazuje kvalitet. Odigrao je svih 90 minuta protiv Vojvodine (1:1), da bi protiv Voždovca odličnu partiju krunisao i golom.
Ipak, to su tek dve utakmice i rano je pričati o tome da li je Zvezda konačno rešila svoj problem s deficitarnom pozicijom i da li je lutanje gotovo.
Setimo se samo jednog od najsvežijih primera u prošlosti, kada je doveden Kristijano Pićini, reprezentativni bek Italije.
Stigao je za ozbiljnu platu od 600.000 evra, potpisavši ugovor do 2024. godine, ali se brzo ispostavilo da je promašaj i on je vrlo brzo napustio Marakanu, oglasivši se da nije bio srećan u Ljutice Bogdana.
Sa Vigom se čini da je drugačija situacija i da bi ta saradanja mogla da bude pun pogodak. Ali, vreme će pokazati.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Stadion Poljud u Splitu pred duel Hrvatske i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Slučaj „Split“: Hoće li se poverovati Velšanima?
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Rapsodija Zvezde i šest golova „na krovu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala