- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Split“: Hoće li se poverovati Velšanima?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaStadion Poljud u Splitu pred duel Hrvatske i Rusije
Stadion Poljud u Splitu pred duel Hrvatske i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
Pratite nas
Fudbalski savez Velsa zatražiće od UEFA da izmesti predstojeću kvalifikacionu utakmicu protoiv Hrvatske sa splitskog „Poljuda“ jer smatraju da ne postoje optimalni uslovi za dolazak njihovih navijača na gostovanje.
Prva utakmica u kvalifikacijama za EURO 2024. igra se 25. marta, a čuveni splitski „Poljud“ bi trebalo da ugosti Velšane. Međutim, u petak je stigla vest da su Velšani nezadovoljni uslovima i da će možda tražiti da se susret odigra na drugom stadionu.
Izvor za te tvrdnje je novinar „Sana“ Fil Keden, koji pokriva reprezentaciju Velsa i tamošnji fudbal.
„Stadion je noćna mora za gostujuće navijače, potpuno neprikladan za ovakvu utakmicu“, istakao je predstavnik navijača reprezentacije Velsa u Kedenovom tekstu.
Za sada nije poznato da li će UEFA takav zahtev Velšana i usvojiti.
Ono što je zanimljivo je da je autor teksta malo pomešao događaje pa tako dok u članku objašnjava uzroke nezadovoljstva Velšana zbog atmosfere navodi kako nešto manje od 34.000 stolica na „Poljudu“ nije standard na koji su navikli u ostrvskom fudbalu, kao i da su velški navijači dobili samo 1.700 ulaznica.
Isti novinar je napisao i da su se 2017. godine na tom „Poljudu“ dogodili neredi na utakmici između Evertona i Hajduka. Nije poznato je li time hteo da pruži dodatni argument tezi da splitski stadion nije prikladan za odigravanje utakmice, ali je svakako pobrkao mečeve.
Naime, na meču u kvalifikacijama za Ligu Evrope između Evertona i Hajduka uistinu je bilo nereda, ali oni se nisu dogodili u Splitu, nego u prvoj utakmici u Liverpulu. Taj susret bio je nakratko prekinut zbog navijačkih izgreda.
Sukob je počeo na tribini na kojoj su bili smešteni navijači Hajduka, letele su stolice, a redari su sprečili pripadnike „Torcide“ da ne upadnu na teren. Sudija je povukao igrače u svlačionicu, a utakmica je posle nekoliko minuta nastavljena nakon što se situacija na tribinama Gudisona smirila.
►Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Vahid Halilhodžić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2023
SPORT
Hrvati su naterali Brazil da selektora traži u Bosni: „Istina je“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala