- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća saopštila kada će Bajden posetiti Poljsku

© AP Photo / Ajeng Dinar UlfianaDžo Bajden ulazi u predsednički avion nakon samita G20
Džo Bajden ulazi u predsednički avion nakon samita G20 - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden će od 20-22. februara biti u zvaničnoj poseti Poljskoj, izjavila je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

„Predsednik Bajden će od 20-22. februara posetiti Poljsku. On će sa poljskim vlastima razgovarati o bilateralnoj saradnji, kao i kolektivnim naporima za podršku Ukrajini i jačanju mogućnosti NATO u oblasti obuzdavanja”, istakla je portparolka.

Prema njenim rečima, američki lider će tokom posete Varšavi razgovarati i sa liderima zemalja „bukureštanske devetorke”, kako bi potvrdio nepokolebljivu podršku SAD alijansi.
Nakon toga, koordinator za strateške komunikacije u američkom Savetu za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi saopštio je da je američka administracija objavila da za sada nema ništa da najavi po pitanju moguće Bajdenove posete Ukrajini, a u okviru februarskog odlaska u Poljsku.
Prethodno je Bela kuća tokom ove nedelje saopštila da ne isključuje mogući odlazak Bajdena u Ukrajinu u doglednoj budućnosti, iako Vašington za sada nema ništa da objavi po ovom pitanju.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
RUSIJA
Medvedev: Bajden bi iz rasejanosti mogao da započne treći svetski rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala