- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Bajden bi iz rasejanosti mogao da započne treći svetski rat

© AP Photo / Andrew HarnikDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2023
Pratite nas
Predsednik SAD Džo Bajden mogao bi iz rasejanosti da započne treći svetski rat, napisao je na svom Telegram kanalu zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući eventualno kandidovanje američkog političara za drugi predsednički mandat.
„Starac Bajden kao da se priprema za drugi mandat. Čime se izdvojio u prvom: meša nazive, imena, datume i gubi se u sopstvenoj kancelariji. Čuvaa u garaži privatne kuće tajne dokumente. Potrošio je sto milijardi dolara na zemlju koja se raspada, a koja je nepoznata običnim Amerikancima. Ipak, sve ekonomske probleme SAD objašnjava mahinacijama Rusije. Mogao bi iz rasejanosti da započne i treći svetski rat“, napisao je Medvedev.
On je zaključio da „progresivna demencija nije smetnja“ za novi izbor za predsednika SAD.
Bajden je ranije izjavio da za sada nije spreman da donese odluku o učešću na izborima 2024. godine. On je, takođe, izjavio da rezultat izbora u 2024. godini nije moguće predvideti. Aktuelni američki predsednik je ranije govorio da namerava da učestvuje u predizbornoj kampanji i da ga njegova starost ne brine, ali da još nije doneo čvrstu odluku.
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
RUSIJA
Predsednik Dume: Bajden će biti zapamćen kao terorista
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala