- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Februarsko ludilo

© AP Photo / Paul BeatyKevin Durent
Kevin Durent - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
U Sjedinjenim Američkim Državama u toku je nedelja Superbola, ali je NBA liga uspela da je razbije brojnim trejdovima koji su se dogodili između timova. Pravo februarsko ludilo. U noći između srede i četvrtka realizovano je nekoliko velikih razmena košarkaša koje će promeniti mapu ionako zanimljivog takmičenja.
Los Anđeles Lejkersi, Minesota Timbervulvsi i Juta Džez dogovorili su masovnu razmenu igrača u kojoj će se klub iz „Grada anđela“ osloboditi Rasela Vestbruka, a vratiti u svoje redove Dianđela Rasela.
Iz Mineapolisa u Los Anđeles stižu i Malik Bizli i Džared Vanderbilt.
Sa druge strane, Timbervulvsi će dobiti bekove Majka Konlija i Nikila Aleksandera-Vokera, kao i pikove na narednim draftovima.
Juta Džez će dobiti Vestbruka, Huana Toskano-Andersona, Demijana Džonsa, kao i zaštićenog pika prve runde 2027 iz redova Lejkersa.
Svi uključeni igrači su obavešteni o trgovini, kao i Vestbruk, koji je navodno bio protiv trejda u Jutu. Dolasci Rasela, Bizlija i Vanderbilta jačaju jezgro Lejkersa oko Lebrona Džejmsa u pokušaju da preokrenu njihovu sezonu, trenutno su na skoru 25-30.
Mandat Rasela Vestbruka u Los Anđelesu se završava manje od dve godine nakon što su Lejkersi doveli bivšeg MVP-a u nadi da će vratiti čuvenu franšizu u borbu za titulu.
Povrede i loša forma doveli su do toga da Lejkersi propuste plej-of prošle godine i da im preti opasnost da im se desi isto ove sezone.
Vestbruk (34) sada prelazi u svoj peti tim u isto toliko godina nakon 11-godišnjeg boravka u Oklahoma Sitiju u kojem je osam puta bio član idealne petorke sezone i bio MVP 2017. Ovog leta treba da postane neograničeno slobodan igrač.
Ipak, u senci ovog velikog trejda, pravi zemljotres izazvala je informacija koju je objavio poznati novinar Adrijan Vojnarovski o prelasku zvezde Bruklina Kevina Durenta u Finiks Sanse.
Tim iz Arizone će u zamenu za jednog od najvećih igrača u poslednjoj deceniji dati Netsima čak trojicu igrača, i to Kamerona Džonsona, Džeja Kraudera i Mikala Bridžisa, kao i četiri pika iz prve runde narednog drafta, uz razmenu pikova 2028. godine.
Finiks je, uz Durenta, iz Netsa dobio i Ti-Džej Vorena.
Prema navodima američkih medija Durent je zahtevao trejd iz Bruklina koji je za samo dva dana ostao bez dve najveće zvezde tima pošto je ekipu napustio i Kajri Irving koji je prešao u Dalas.
Durent je od 2019. godine bio član Netsa, a u Sansima će oformiti paklen napadački tanem sa Devinom Bukerom i tako naglo uvećati šanse ovog tima da se bori za najviše pozicije u Zapadnoj konferenciji.
Zakucavanje Matijasa Lesora - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
SPORT
Crno-beli poker na listi najboljih – i to nema niko u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala