- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crno-beli poker na listi najboljih – i to nema niko u Evropi

© Sputnik / Lola Đorđević"Zakucavanje" Matijasa Lesora
Zakucavanje Matijasa Lesora - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2023
Pratite nas
Čak četvorica košarkaša Partizana nalaze se među 25 najboljih igrača dosadašnjeg toka Evrolige, dok je na spisku samo jedan član Crvene zvezde.
Posle 23 odigrana kola u Evroligi i dalje je neprikosnoven kao najkorisniji bugarski reprezentativac Saša Vezenkov, igrač Olimpijakosa koji igra briljantno i u proseku ima nešto manje od 23 indeksna poena.
Jedini koji uz njega ima više od 20 indeksnih poena u proseku je prvi igrač iz tabora Partizana, centar Matijas Lesor sa 20,3.
Najbolju petorku kompletiraju Vasilije Micić, Vil Klajburn i Majk Džejms, a sledeći crno-beli košarkaš na listi je Zek Ledej, na 15. poziciji.
Osam mesta od njega smešten je Dante Egzum, a na 25. poziciji je Kevin Panter, koji kompletira poker igrača Partizana, što nema nijedan drugi tim u Evroligi, najbliži im je Real Madrid sa trojicom košarkaša na spisku.
Iz drugog srpskog tima u Evroligi na listi se nalazi samo Luka Vildosa koji je odigrao pet utakmica manje od maksimuma, a njegove partije u dosadašnjem toku takmičenja su bile dovoljne za 19. mesto.
I crveno i crno-beli učešće u Evroligi nastavljaju već ovog četvrtka u okviru 24. kola.
Crvena zvezda gostuje u Tel Avivu protiv Makabija (20.05 časova) u možda i odlučujućoj utakmici za plasman u top osam, posle četiri vezana poraza u elitnom takmičenju.
„Moraćemo da znamo da igramo na taj način na koji oni igraju jer to će biti mnogo kontakata, tranzicije i skokova. Puno ekipa kada igraju u Tel Avivu imaju problem u toj prvoj četvrtini jer oni počinju da igraju na jedan izuzetno agresivan način i ako nisi spreman na to onda steknu veliku prednost. Znamo šta nas čeka i na to moramo da odgovorimo“, kaže trener Zvezde Duško Ivanović.
Probuđeni Partizan gostuje od 20.30 Bajernu u Minhenu osokoljen nizom od tri vezane pobede, posebno one na gostovanju večitom rivalu u Žalgirisu.
„Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice“, ističe Željko Obradović.
Plasman obezedio Sofascore
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala