- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proširila „stop listu“ za 77 Amerikanaca, uključujući ćerku Nensi Pelosi

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2023
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije uključilo je u „stop listu“ 77 američkih državljana, uključujući guvernere država, federalnih službi, kao i kompanije, koje učestvuju u isporukama oružja Ukrajini, saopštio je ruski MIP.
U saopštenju se navodi da je u svojstvu odgovora na stalno proširenje liste ruskih građana kojima je Vašington uveo personalne sankcije, ulazak u Rusiju permanentno onemogućen za još 77 Amerikanaca.
„Kako bi Vašington bolje shvatio, još jednom naglašavamo da će bilo kakvi neprijateljski postupci protiv Rusije, uključujući širenje spirale sankcija, biti odbijeni i vratiti se kao bumerang samim Sjedinjenim Državama“, dodaje se u saopštenju.
Rusko Ministarstvo je uvelo personalne sankcije ćerki bivše predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi Kristin Pelosi, bivšem vojnom atašeu američke ambasade u Rusiji, brigadnom generalu u penziji Piteru Zvaku, guvernerki američke države Alabama Elen Ajvi, guverneru Masačusetsa Čarliju Bejkeru, direktoru odeljenja za razvoj biznisa kompanije „Lejdos“, general-potpukovniku u penziji Vilijamu Benderu, državnom sekretaru Mičigena Džoslinu Benson i drugima.
Automobili diplomatskih misija ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
RUSIJA
Moskva odgovara na sankcije: Zabranjen ulazak u Rusiju za skoro 90 državljana Kanade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala