- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva odgovara na sankcije: Zabranjen ulazak u Rusiju za skoro 90 državljana Kanade

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaAutomobili diplomatskih misija ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova Rusije
Automobili diplomatskih misija ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Moskva je zabranila ulazak u Rusiju za 87 državljana Kanade, kao odgovor na antiruske sankcije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„Kao odgovor na antiruske sankcije koje je periodično uvodio režim Džastina Trudoa, koji je vladajući u Kanadi, a koje su pogodile predstavnike vlasti na svim nivoima, uključujući regionalni, novinare, kulturne delatnike i obične Ruse, koji po nečemu nisu odgovarali zvaničnoj Otavi, zabranjuje se ulazak u Rusiju za 87 kanadskih državljana“, navodi se u saopštenju ruskog diplomatskog resora.
Kako je precizirano, na ruskoj „stop listi“ našli su se lideri pokrajina i teritorija, vojna lica, šefovi kompanija „koje snabdevaju neonacistički kijevski režim naoružanjem i tehnologijama dvostruke namene, kao i aktivisti probanderovskih struktura“. Kompletan spisak je objavljen na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Uzimajući u obzir da će se kanadska sankciona lista, verovatno, širiti, sa ruske strane će uslediti nova saopštenja o državljana Kanade koji će biti stavljeni na listu. Polazimo od principa reciprociteta“, precizirano rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Patrijarh Kiril služi uskršnju liturgiju - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
RUSIJA
Kanada uvela sankcije ruskom patrijarhu Kirilu i ruskim medijima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala