- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je „ohladio“ Cicipasa: „Pogledajte ga, najbolji je!“

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković i Stefanos Cicipas
Novak Đoković i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Posle poraza od Novaka Đokovića u finalu Australijan opena Stefanos Cicipas, grčki teniser, u opširnom intervjuu za „Tromaktiko“ govorio je sve najbolje o srpskom teniseru i podvukao da će Novak još napredovati. Grk smatra da prvi reket sveta još nije dostigao svoj limit.
Stefanos Cicipas jedan je od pripadnika mlađe generacija tenisera koji još uvek čeka na trofej. U nekoliko navrata grčki as bio je nadomak trofeja, ali i dalje je bez njega. Poslednju šansu imao je u Australiji gde je „njegov san“ srušio Novak Đoković.
„Osvajanje Grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit“, pohvalio je Cicipas Novaka.
Grk je bio najbliže osvajanja Grend slema i pre dve godine na Rolan Garosu kada je u finalu poveo protiv Đokovića sa 2:0 u setovima, ali je srpski as preokrenuo i osvojio titulu. Takvi porazi Cicipasu teško padaju, ali se trudi da iz svakog meča izvuče najbolje.
„Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i Grend slemovi su moj naredni cilj. Spreman sam da nastavim da radim ovako u narednih 20 godina“, rekao je Cicipas.
Grčki as pojasnio je da je tenis zahtevan sport koji zahteva veliki napor i mnogo rada i da se zato trudi da svaki dan vidi svoj napredak.
„Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina“, zaključio je Cicipas.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Rodžer Federer i Novak Đoković posle finala Vimbldona 2019. godine - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Mržnja prema Đokoviću iz drugog ugla: „Federerovi navijači su mu pomogli“
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Novaka je oduševio, a Srbiji poklonio debi iz snova – Hamad je čudo koje se dugo čekalo
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Bukti rat Kirjosa i Cicipasa – ko je klovn, a ko je dobio lekciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala