- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka je oduševio, a Srbiji poklonio debi iz snova – Hamad je čudo koje se dugo čekalo

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, pobedom nad Viktorom Durasovićem, debitovao je na Dejvis kupu protiv reprezentacije Norveške i još jednom potvrdio reči Novaka Đokovića koji za Hamada tvrdi da je budućnost srpskog tenisa.
Nije pobeda Hamada bila imperativ jer je Srbija prethodno već obezbedila pobedu nad Norveškom, ali je mladi srpski teniser na teren izašao kao da igra za najveću titulu u karijeri.
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Bukti rat Kirjosa i Cicipasa – ko je klovn, a ko je dobio lekciju
Debi za reprezentaciju dešava se samo jednom, a Međedović je hteo da mu ostane u perfektnom sećanju.
Na početku trema, stegnuta ruka, nervoza, a onda samo nekoliko minuta kasnije kreće rapsodija!
Hamad je počeo da šalje rafalne paljbe servisom, a onda je bez oklevanja izazivao Norvežanina, šetao ga i terao na veliki napor.
Mladi srpski teniser pokazao je nešto novo u srpskom tenisu. Odlikuje ga neverovatna fizička snaga koju fantastično koristi kada servira i trudi se da mu servis bude zapravo i glavno oružje.
Osim odličnog tenisa Hamad je pokazao i veliku dozu strasti sa kojom je pristupao svakom poenu. Ljutio se na sebe zbog svake greške i na momente pokazao da je još uvek dete u telu čoveka jer je nesmotreno znao da napravi neke greške. Međutim, ono što ga ipak odvaja od juniora je to što greške nisu dolazile u presudnim trenucima već je kada je trebalo da bude pribran on i bio najpribraniji.
Već kao dečak Hamad Međedović pokazao je raskošan talenat,a godinama kako je nastavio da trenira i napreduje sve više je na njega obraćao pažnju Novak Đoković koji mu je ponudio da trenira u njegovoj Akademiji na Dorćolu.
Kao i većini mladih srpskih sportista Novak je i Hamadu bio uzor, a svaka njegova reč podrške značila je korak napred u karijeri talentovanog Međedovića.
Sa 19 godina Hamad je osvojio prvi čelendžer u Ludenšajdu, a prvu čestitku dobio je upravo od Novaka.
„Da li verujete da mi je Novak Đoković prvi čestitao na tituli? Kada sam posle meča uzeo telefon video sam njegovu glasovnu poruku od jednog minuta. On je legenda zato što je uek dostupan za savet, zaista želi da pomogne i zna da sasluša“, rekao je tada Hamad.
Otac mladog srpskog tenisera rođenog 2003. godine u Novom Pazaru ranije je otkrio čime je Hamad posebno oduševio Đokovića.
„Novak Đoković je bio impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se i našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira“, ispričao je Edo Međedović.
Najbolji teniser sveta ulaže mnogo truda u razvoj karijere mladog Međedovića.
„Imamo sreće da smo završili i kod Novaka, hvala Bogu. Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao da sve to košta. On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje da je Hamadovo samo da trenira, ostalo će da obavi on“, rekao je jednom prilikom Edo Međedović u intervjuu za „Sportal“.
Kada je Edo Međedović pitao Novaka kako da mu se oduži, srpski as mu je ponosno odgovorio.
„Sutra kada Hamad uspe vi pomozite nekom drugo detetu“, rekao je Novak.
Novakov uticaj video se prošle godine kada je Hamad stigao do titule na čelendžeru, a podigao je i tri trofeja sa ITF turnira. Prvi reket sveta samo je dodatno razbuktao Hamadovu strast prema tenisu, a 19-godišnjak je onda iskoristio i svojih „pet minuta“ na Dejvis kupu.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Francuz žestoko napao Đokovića, uporedio ga s Nadalom i Mbapeom: „Teško je poverovati“
Nikola Ćaćić i Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2023
SPORT
Srbija razbila Norvešku – Novopazarac oduševio na debiju
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2023
SPORT
Bukti rat Kirjosa i Cicipasa – ko je klovn, a ko je dobio lekciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala