- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Brifing ruske vojske: Ukrajinske snage trpe gubitke u više pravaca

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Pratite nas
Oružane snage Ukrajine su u toku proteklog dana u pravcu Kupjanska i Krasnog Limana izgubile više od 150 poginulih i ranjenih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Grupacija snaga „Zapad“ ruske vojske delovala je u pravcu Kupjanska gde je likvidirano preko 50 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva oklopna vozila, četiri vojna vozila i haubica D-30. U pravcu Krasnog Limana napade su izvodile jedinice trupa „Centar“. Likvidirano je preko 100 ukrajinskih vojnika, tri oklopna vozila i dva vojna vozila.
U pravcu Donjecka deluje grupa snaga „Jug“ koja je tokom ofanzive za dan likvidirala preko 90 ukrajinskih vojnika kao i šest jedinica vojne tehnike i skladište artiljerijske municije.
Grupa snaga „Istok“, koja deluje u pravcu Južno-Donjeck i Zaporožje, u proteklom danu je likvidirala preko 80 ukrajinskih vojnika, kao i jedan tenk, dva oklopna vozila, dve haubice D-20, dve haubice D-30, haubicu „gvozdika“ i četiri skladišta municije.
U pravcu Hersona ruska vojska je za dan likvidirala preko 20 ukrajinskih vojnika, samohodnu haubicu „akacija“, kao i skladište municije ukrajinskih snaga.
Ruski sistemi PVO za dan su oborili devet ukrajinskih bespilotnih letelica, kao i sedam projektila ispaljenih iz sistema „hajmars“ i „uragan“.
Ruska avijacija, raketne snage i artiljerija za dan su nanele poraz ljudstvu i tehnici Oružanih snaga Ukrajine u 139 rejona.
Ruski vojnici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Poruka iz Zaporoške oblasti: Naša vojska spremna će dočekati nemačke i američke tenkove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala